- Foto: Stella Pictures

Detta är Christopher O'Neill

På torsdagen blev det klart att kronprinsessan Madeleine och finansmannen Christopher O'Neill förlovat sig. Men vem är han?


Mannen prinsessan Madeleine ska gifta sig med heter Chris O'Neill, 37. Han är en förmögen finansman med en examen från Colombia University som bor i New York tillsammans med prinsessan Madeleine och rör sig i de fina kretsarna. Han mamma sägs vara vän med Ivana Trump och hon har tidigare dejtat Prince Charles

Här är Christopher O'Neill i punktformat:

- Christopher O’Neill föddes den 27 juni 1974 i London, England, där han växte upp med sina föräldrar Eva Maria och Paul O’Neill. 

- Han har dubbelt medborgarskap i USA och Storbritannien och har fem halvsystrar – Tatjana, Natascha, Stephanie, Annalisa och Karen.

- Studerade vid internatet Institut auf dem Rosenberg in St. Gallen, Schweiz.

- Erhöll en fil.kand. i internationella relationer från Boston University. Därtill har Christopher O’Neill en Master i Business Administration från Colombia Business School i New York.

-  Är partner och Head of Research vid Noster Capital, ett finansföretag med kontor i London och New York. 

- Gillar slalom, tennis och golf. Musik, litteratur och Chelsea Football Club är andra intressen. 

- Christopher O’Neills far Paul O’Neill flyttade ursprungligen till London från New York på 60-talet för att etablera det europeiska huvudkontoret för Oppenheimer & Co, en New York-baserad investmentbank. Han dog 1994.

- Rör sig bland det så kallade svenskeliten i New York, det var så han träffade prinsessan Madeleine hösten 2010.

- Bor på Upper East side i New York tillsammans med prinsessan Madeleine.

- Hans före detta kollega, Lisa Shaplen, säger att han är en jättebra kille och att "prinsessan kan vara glad att hon träffade Chris, han är bäst".

- Är rökare.  


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!