1 av 3
- Foto: All Over Press
2 av 3
- Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24.
3 av 3
- Foto: Chris Pizzello

"RedOne har inte skrivit låten"

Love Generations bidrag i Melodifestivalen, "Dance Alone", sägs vara skrivet av demonproducenten RedOne. Festivalveteranen Bert Karlsson menar dock att så inte är fallet. – Han är en stor jävla bluff, säger Bert till Nyheter24.


Skivbolagsesset och tillika Nyheter24:s schlagerbloggare Bert Karlsson går nu till angrepp mot tjejgruppen Love Generation, som i festivalens sista delfinal i Malmö ställde upp med bidraget "Dance Alone".

Bert menar att det bakom bidraget ligger stort fusk gällande låtskrivaren, som hela tiden har utgetts för att vara hitmakaren RedOne.

– Ryktet säger att RedOne inte har skrivit låten. Han är en stor jävla buff. Det är rätt vanligt i de här kretsarna, säger Bert till Nyheter24.

– I Melodifestivalen är det inte tillåtet med utländska låtskrivare, vilket gör att det blir en massa hycklande. Man visar upp stora namn som låtskrivare, men sedan är det fyra andra som egentligen har skrivit bidraget. I det här fallet tror jag inte att RedOne har varit med någonting.

Men oavsett vem som har står bakom bidraget, så är Bert inte särskilt imponerad av låten.

– Låten är okej, men det skrivts hur många sådana låtar som helst. Man behöver inte åka till Amerika för att hämta dem.

– Det är också skönt att se att det inte fungerar att bara ha ett stort namn som upphovsman för att vinna tävlingen. Desmond Child, som anses vara en hitmakare, kom sist i tävlingen med Anders Fernettes bidrag. Låtarna är alldeles för svaga.

Dessutom vill han återigen påpeka att Love Generation borde ha diskvalificerats när deras bidrag förra veckan läckte ut på den sajten amerikanska sajten Amazon.

– Egentligen borde Love Generation diskas, efetrsom de hade lagt ut låten på en sajt i USA. Det visar också på att de inte har så mycket kontakt med Sverige, förklarar Bert för Nyheter24.


Du hittar Berts blogg här.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sofia Jannok kan få novellpris

De får Dynamostipendiet

Årets Dynamostipendier om 150 000 kronor går till Nina Beckmann och Karin Z Sunvisson.

Gyllenhaal lovar bättring – kommer till Sverige

1 timme sedan
"Underlig men underhållande". Det var Jake Gyllenhaals betyg på originalversionen av "Road house". Nu axlar han själv Patrick Swayzes roll som ärrad slagskämpe i en ny filmatisering.

Indieartister växer på Spotify

2 timmar sedan
Ungefär hälften av alla pengar som Spotify betalade ut i ersättning under fjolåret genererades av oberoende artister, så kallade independentartister, meddelar musiktjänsten i ett pressmeddelande.

Elinor Torp får Stig Dagerman-pris

igår 19:08
Journalisten och författaren Elinor Torp tilldelas årets Stig Dagerman-pris för att hon "riktar ett obevekligt ljus in i det svenska välfärdssamhällets skuggsida", skriver Älvkarleby kommun i ett pressmeddelande.

Nytt Banksy-verk intill beskuret träd

igår 17:36
En ny väggmålning av den anonyme konstnären Banksy väcker uppmärksamhet i Finsbury Park i London.