"Man vill släppa alla hämningar och gå bananas"

Inför kvällens final i Melodifestivalen 2011 har Nyheter24 listat startfältets vinnare och eventuella bottenskrap.


Årets startordning

1. Danny - "In the Club"

2. Sara Varga - Spring för livet   

3. The Moniker - "Oh My God!"

4. Brolle - "7 Days And 7 Nights"

5. Linda Bengtzing - "E det fel på mej"

6. Nicke Borg - "Leaving Home"

7. Swingfly - "Me And My Drum"

8. Sanna Nielsen - "I'm In Love"

9. The Playtones - "The King"

10. Eric Saade - "Popular"

I linje med de internationella jurygruppernas befogenhet att sätta poäng har även Nyheter24 rankat lördagens finalfält i Melodifestivalen 2011.
 

12 poäng

Danny - "In the club"
Man önskar att man var på ett svettigt dansgolv på en finlandsfärja, eller på en firmafest där chefen redan har däckat. Till den här fantastiska dängan - där Danny är fullkomligt übergrym - vill man nämligen bara släppa alla hämningar och gå fullkomligt bananas.
 

10 poäng

Swingfly - "Me and my drum"
Här har vi den skönaste låten på farligt länge. Beatet, refrängen och framförandet är precis exakt vad villa-Volvo-vovve-ligan behöver efter en slasktrist och gråmulen vinter.
 

8 poäng

Eric Saade - "Popular"
Men hur proffsig får en manspojke egentligen vara? Mowgli går rakt in i kaklet och ut på andra sidan. Hade låten varit lika bra som pojkvaskern så hade inget kunnat stoppa honom, men nu blir det en svettig kamp med resten av grabbligan.
 

6 poäng

Nicke Borg - "Leaving home"
Det är skönt med lite ordentlig radioskvalsrock från landet som har levererat det bästa av det mesta (Oprah, BigMac och George Clooney inkluderat). Speciellt gitarrsolot mot slutet är gåshudsgrymt.
 

4 poäng

The Moniker - "Oh my God!"
Alla som är på jakt efter en rejäl magic mushroom-psykos borde bänka sig ikväll. Det här är i alla fall en bit på vägen. För oss andra känns det mer som en förträfflig mix av färgblindhet och geometrisk chock. För man blir ju faktiskt lite smårusig.
 

2 poäng

Sanna Nielsen - "I'm in love"
För den som vill kombinera sin tacokväll med lite mysbralleäkta schlager så har man sin ultimata chans här. Sanna Nielsen levererar fantastisk sång på bästa sändningstid, men om festivalen tänkte följa med oss andra från år 1999 så är det här inget att stoltsera med.
 

1 poäng

Sara Varga - "Spring för livet"
Det spelar inte riktigt någon roll hur många gånger man har hört den här låten. Budskapet går raka vägen till ståpälsnerven, men i min bok har Sara fått sina glansdagar i rampljuset.
 

0 poäng

Brolle - "7 days and 7 nights"
Kan raggar'n lägga av med sina vedervärdigt generande poser på scenen? Skämskuddevarning!
 

Linda Bengtzing - "E det fel på mej"
Har sagt det förut och säger det igen. Det här passsar på dansbanan i Täfteå, där festen börjar med kafferep och slutar med fyllehångel vid halv tolv-snåret. Jag orkar inte se sådant här i festivalfinalen. Bort!
 

The Playtones - "The King"
Visst har jag i mina dagar slängt mig med ord som svängigt och trallvänligt i samma sammanhang som detta dansbandsgäng. Men nu har till och med jag fått nog.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!