1 av 3
- Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX
2 av 3
- Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
3 av 3
- Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Kaxige Ranelid: "Mest rutinerad av alla"

Björn Ranelid och Sara Li ställer upp i Melodifestivalen med låten "Mirakel". Men trots att motståendet i tävlingen består av tungviktare som dubbla segrarinnan Charlotte Perrelli och popundret Danny Saucedo så är Ranelid lugnet själv. – Jag är den mest rutinerade av alla, säger han till Nyheter24.


Presenterades i dag

Deltävling 3: 25/2 i Leksand

Förlåt mig - Mattias Andréasson

I mina drömmar - Maria BenHajji

Just A Little Bit - Love Generation

Lovelight - Andreas Johnson

Mirakel - Björn Ranelid feat. Sara Li

Sanningen - Carolina Wallin Pérez

Why Am I Crying - Molly Sandén

Youngblood - Youngblood (Oskar Kongshöj, Simon Johansson, Henric Flodin, Christer Sjölie, Marcus Sjöstrand)

 

Deltävling 4: 25/2 i Malmö

Allting blir bra igen - OPA (Michael Sideridis, Andreas Rudenå, Daniel Pergament Persson, Thor Ahlgren, Martin Eriksson, Jonathan Larsson)

Amazing - Artist: Danny Saucedo

Don’t Let Me Down - Lotta Engberg och Christer Sjögren

Goosebumps - Hanna Lindblad

Kyss mig - Axel Algmark

Land Of Broken Dreams - Dynazty

The Girl - Charlotte Perrelli

Why Start A Fire - Lisa Miskovsky

Att författaren, poeten, dansaren och den forne fotbollsspelaren Björn Ranelid skulle vara med i Melodifestivalen var en av skrällarna vid årets låtsläpp. Men trots att det är ett nytt forum för Björn, är han inte ett dugg nervös.

– Jag har gjort flest framträdanden av alla artisterna som är här och inför stor publik.  Liseberg 55 000, Globen 15 000, två gånger på Sollidens stora scen - så jag har varit på i stort sett alla Sveriges stora scener, säger Björn till Nyheter24.

Vad Björn dock verkar glömma är att han i tävlingen bland annat ställs mot Charlotte Perrelli - Sveriges representant och vinnare i Eurovision Song Contest, där hon framträdde inför en stor miljonpublik.

Ingen vinnarlåt

Låten som Björn och partnern Sara Li ska framföra beskriver han själv som "poetisk, suggestiv och oförutsägbar". Men någon vinnarlåt är det inte.

– Nej det är det inte, men jag tror den kommer leva vidare en tid. Det här är ingen låt för stunden eller för ögonblicket utan kommer leva vidare av egen kraft både musikmässigt och textmässigt.

Förra veckan presenterades även tungviktaren Thorsten Flinck som en av artisterna, vilket glädjer Björn oerhört. Även han är ju en man med mycket i bagaget.

– Det är oerhört roligt att Thorsten är med. Han är väldigt begåvad och karismatisk och en utmärkt scenpersonlighet. Han kommer klara detta utmärkt, han har mest erfarenhet, i dramatisk och poetisk mening, av alla.

Vägrar svara

Vad Björn egentligen ska göra på scen är förhöjt i dunkel. När Nyheter24 frågar honom vägrar han att svara. Däremot hyllar han sin sin medsångerska och betonar hur duktig hon är.

– Sara är begåvad, hon kommer att klara detta galant.

Björn Ranelid och Sara Li deltar i den tredje deltävlingen som går av stapeln i Leksand.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!