"Ranelid är det sjukaste som stått på denna scen"

Publicerad 2012-02-16 19:31
  • BILD 1 av 1
    Foto: JESSICA GOW / SCANPIX Melodifestivalen 2012, Sara Li, Leksand, Youngblood, Maria BenHajji, Björn Ranelid, Love Generation, Melodifestivalen, Mattias Andréasson, SVT, Andreas Johnson, Molly Sandén, Carolina Wallin Perez

Nyheter24:s nöjeschef Elin Kvist utvärderar torsdagens repetitioner från Melodifestivalen, och har koll på vad som är skämskuddedåligt och gåshudsbra.

Youngblood - "Youngblood"

Killarna presenterar dansbandsversion av pojkband. För trots otaliga grengrepp är de varken coola eller ens i närheten av att vara manliga. Faktiskt så är de till största del taffliga och lite jobbigt småpinsamma. Förmodligen är det supergulligt för alla som hyllar killar i Björn Borg-kallingar och fjun på bröstet, men för oss andra är det mest bara skämskuddevarning.

Betyg: 1/5

 

Maria BenHajji – "I mina drömmar"

En uppenbart kompetent sångerska, en myspysig pianoballad och en sjuhelsikes massa tända ljus. Men låten är inget jag direkt kommer att gå och nynna på i helgen. Faktum är att jag redan har glömt den.

Betyg: 2/5

 

Mattias Andréasson - "Förlåt mig"

Svensk r'n'b. Lite vemod, mycket beat och snygg hjärtkrossarsång i refrängerna. Typ en svensk Jason Derulo. Det här funkar tack vare att Mattias både sjunger och dansar grymt, och att låten är minst sagt trallvänlig.

Betyg: 3/5

 

Love Generation – "Just A Little Bit"

Proffsiga brudar! De sätter klanderfritt sång, moves och poser. Frågan är bara om låten, som låter som en tuff men svensk Sugababes-dänga, är tillräckligt publikfriande.

Betyg: 3/5

 

Carolina Wallin Pérez – "Sanningen"

För alla som har somnat gråtandes till Wallin Pérez cover av Kents "Utan dina andetag" blir det här nästan lite sorgligt. Falsk sång, en inte särskilt fängslande låt och en svag presentation. Trist!

Betyg: 1/5

 

Andreas Johnson – "Lovelight"

Lyssna på den här låten så vet ni hyfsat exakt hur Andreas Johnsons låt denna vecka kommer att låta. Kanske aningen mer klämkäckt då, och definitivt inget som fastnar hos mig.

Betyg: 2/5

 

Molly Sandén – "Why Am I Crying"

(OBS! Varning för smålöjlig blödighet)

Fina Molly. Känslosamt, begåvat och som en liten pil om man lägger en extra tanke på texten och hennes uppbrott från manspojken Eric Saade. Det bjuds på en mäktig powerballad med tillhörande gåshud.

Betyg: 4/5

 

Björn Ranelid feat. Sara Li - "Mirakel"

Detta måste vara det absolut sjukaste som har stått på en festivalscen. Svammel, babbel och fullkomligt oförståeligt kärleksdravel mitt i, under och på all sång och musik (som trots allt sköter sitt). Samma monologer om "gränslös kärlek utan behov av pass" som man har hört tusen gånger förut. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta?

Betyg: 1/5

 

Nyheter24 tippar:

Till final: Molly Sandén och Mattias Andréasson

Till Andra Chansen: Love Generation och Andreas Johnson


KOMMENTARER

Fler nöjesnyheter


10
bilder
 
 
Orlando Bloom, David beckham, Kanye West, Cam Gigandet, Josh Duhamel, Hunk, Cristiano Ronaldo, Joel Madden, Chris Hemsworth, Channing Tatum, Matthew McConaughey
Foto: FameFlynet / FameFlynet
0 Kommentarer 9 Reaktioner

Spana in Hollywoods hunkigaste pappor tillsammans med sina barn