Ebba Cronstedt är en av Sveriges mest tatuerade kvinnor.
1 av 13
Ebba Cronstedt är en av Sveriges mest tatuerade kvinnor. - Foto: Alexander Koste
En av favoriterna är den Mucha-inspirerade chestpiecen.
2 av 13
En av favoriterna är den Mucha-inspirerade chestpiecen. - Foto: Alexander Koste
Ondast tycker Ebba det gör att tatuera hals, revben och bröst.
3 av 13
Ondast tycker Ebba det gör att tatuera hals, revben och bröst. - Foto: Alexander Koste
Fågeln på halsen är en annan av Ebbas favoriter.
4 av 13
Fågeln på halsen är en annan av Ebbas favoriter.
Ebba gjorde sin första tatuering som 15-åring – något hon inte råder andra att göra. Vänta tills du är 18 år, är Ebbas råd.
5 av 13
Ebba gjorde sin första tatuering som 15-åring – något hon inte råder andra att göra. Vänta tills du är 18 år, är Ebbas råd. - Foto: Alexander Koste
Ebba visar upp några av sina tatueringar.
6 av 13
Ebba visar upp några av sina tatueringar.
På frågan var Ebba tatuerar sig så är svaret självklart. – Mitt ex Fredrik Reinel anser jag vara en av Sveriges bästa tatuerare, och litar blint på honom. Nu finns han bara i Stockholm på deltid tyvärr.
I framtiden blir det självklart mina nya arbetsgivare Fabbe och Emilia på Catapult Tattoo i Stockholm som får fylla mina sista luckor.
7 av 13
På frågan var Ebba tatuerar sig så är svaret självklart. – Mitt ex Fredrik Reinel anser jag vara en av Sveriges bästa tatuerare, och litar blint på honom. Nu finns han bara i Stockholm på deltid tyvärr. I framtiden blir det självklart mina nya arbetsgivare Fabbe och Emilia på Catapult Tattoo i Stockholm som får fylla mina sista luckor.
Trashpolkaofficial är ett av Instagramkontona som ger Ebba inspiration. Deras studio Buena Vista Tattoo Club ligger i Würzburg, Bayern.
8 av 13
Trashpolkaofficial är ett av Instagramkontona som ger Ebba inspiration. Deras studio Buena Vista Tattoo Club ligger i Würzburg, Bayern. - Foto: http://web.stagram.com/n/trashpolkaofficial/
Instagramkontot newyorkadorned är ett annat av Ebbas favoriter. Deras studio ligger i New York.
9 av 13
Instagramkontot newyorkadorned är ett annat av Ebbas favoriter. Deras studio ligger i New York. - Foto: http://web.stagram.com/n/newyorkadorned/
Japanska Yellow Blaze har sin studio i Yokohama. Men inspiration går att hämta via deras Instgramkonto shige_yellowblaze.
10 av 13
Japanska Yellow Blaze har sin studio i Yokohama. Men inspiration går att hämta via deras Instgramkonto shige_yellowblaze. - Foto: http://web.stagram.com/n/shige_yellowblaze/
Den danska tatueraren Uncle Allen är dansk men baserad i Berlin. På hans Instagram kan man följa hans senaste verk, och Ebba är en av hans många följare.
11 av 13
Den danska tatueraren Uncle Allen är dansk men baserad i Berlin. På hans Instagram kan man följa hans senaste verk, och Ebba är en av hans många följare. - Foto: http://web.stagram.com/n/unclea/
Kamil Tattoos i London bjuder även dom på sina alster på Instagram.
12 av 13
Kamil Tattoos i London bjuder även dom på sina alster på Instagram. - Foto: http://web.stagram.com/n/kamiltattoos/
Kamil Tattoos är ett av de kontona som Ebba följer.
13 av 13
Kamil Tattoos är ett av de kontona som Ebba följer. - Foto: http://web.stagram.com/n/kamiltattoos/

Hon är en av Sveriges mest tatuerade kvinnor

Nyheter24 tog ett snack med en av Sveriges mest tatuerade kvinnor, Ebba Cronstedt.


Mer om Ebba

Namn: Ebba Cronstedt
Yrke: Shop Manager på Catapult Tattoo/Illustratör på Bara Ebba 
Ålder: 30
Bor: Stockholm
Instagram: Bara_Ebba 

Ebbas inspiration på Instagram

När Ebba vill ha tatueringsinspiration från Instagram så kollar hon in de här kontona. In och följ! 
 
trashpolkaofficial 

newyorkadorned 

shige_yellowblaze 

unclea 

kamiltattoos 

Ebbas tips till dig som ska göra din första tatuering

För det första, var 18 år. Går en tatuerare med på att tatuera dig när du är yngre är det en varningsklocka.

Kolla runt hos olika tatuerare, känn efter hur du blir bemött och kolla igenom jobb de har gjort.

När du väl har valt din tatuerare, som är bra på just stilen DU vill ha, lita på honom/henne. Säger tatueraren emot, så är det för att vi är arkitekten som vet att det behövs en bärande vägg precis just där.

Huden är levande och tatueringen du får kommer leva och åldras med dig, så det är en del att tänka på.

Vill du ha en tatuering just NU och billigt, så kan du få det. Men tänk på att all kvalité kostar. Investera i kvalité. 

Är det lång väntetid? Det betyder förmodligen att tatueraren är uppskattad och har mycket jobb, ett bra tecken. Hellre en bra tatuering du kan vara stolt över resten av livet, och vänta de månader de behövs.

Det sägs att Stockholmare – i tät konkurrens med Maoris i Nya Zeeland – är ett av världens mest tatuerade folk. En av dem är Ebba Cronstedt, 30, som arbetar som illustratör och som shop manager på Catapult Tattoo i Stockholm. 

Men Ebba har inte bara någon suddig gadd från Thailandsresan eller ett bleknat hjärta på handleden. Tvärtom – Ebba är täckt av färgstarka, vackra tatueringar – från topp till tå. 

– Att tatueringar har blivit ett mode, gör delvis att fördomar försvinner, men även att många märker sig för livet av fel anledning. Jag använder inte tatueringarna för att skapa mig en identitet, jag är min egen person och dekorerar min kropp såsom vissa gör med kläder, eller inreder en lägenhet. Att göra sig själv och världen vacker är något vi alla gör på olika sätt, och såsom människan alltid har gjort. Men det handlar självklart på ett plan om att ta kontroll över sitt eget liv och kropp, säger Ebba till Nyheter24.

Vilka gillar du allra mest av de du har? 

– Jag älskar min chest piece, en Mucha-inspirerad tatuering som Fredrik Reinel har gjort. Sen älskar jag mitt japanska helben av Johan Finné och fågeln på ena sidan av halsen. Men det är helheten av de alla som bygger upp.. ja, mig.

Vilka motiv, stil och färger föredrar du?

– Åh, så många. Jag älskar kvinnoporträtt, växtlighet och djur. Stilmässigt så är jag förtjust i färg, men kan uppskatta de flesta stilar.

Finns det någon tatuering du ångrar? 

– Jag började tatuera mig för, ja, 15 år sedan nu. Allt för tidigt och hade ingen koll på kvalité eller mig själv för den delen. Det resulterade i ett antal misstag som jag fått täcka över och/eller lasrat bort (för att sedan täcka). Just nu håller jag på att bleka hela min vänsterarm med laser. Det är en kostsam och väldigt smärtsam process, men eftersom jag både jobbar i branschen och brinner för det, är det värt det för mig.

Vilken gjorde allra ondast?

– Jag tycker ju att precis ALLT gör ont, haha. Helst vill jag inte bli tatuerad längre än en kvart. Men hals, revben, bröst, det är inte mina favoriter precis.

När gjorde du din första tatuering? 

– Det var ju som sagt när jag var 15 år, bara där ringer varningsklockorna då seriösa studios inte tatuerar någon under 18 år (inte ens med målsmans tillstånd). Det blev en minidrake, och sen en liten ros och mer och mer haha. Det krävdes några besök på tatueringsmässor och att jag började jobba på tatueringstidningar för att inse all kvalité det fanns där ute.

Vad brukar du få för reaktioner på dina tatueringar?

– Jag kan säga såhär, för 10 år sen tyckte folk illa om dem, människor kunde tycka om mig TROTS mina tatueringar, medan de nu tycker om mig PGA dem. Båda alternativen är självklart lika ytligt, säger Ebba och fortsätter:

– Folk är så fixerade vid ytan, det är ingen nyhet, och har så mycket åsikter angående saker som egentligen inte spelar någon roll. Nu går jag inte ut ofta på krogen, men det är inte sällan det har hänt att en person med en öl i ena handen, och en cigarett i andra, undrar hur JAG kan förstöra min kropp. Perspektiv?

Kolla in Ebbas tatueringar i bildspelet ovan – klicka på pilarna. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!