Nordkoreansk robot framme vid ramp

En långdistansrobot som Nordkorea transporterat genom landet är framme vid målet.


Den långdistansrobot som Nordkorea transporterat genom landet har anlänt till en avskjutningsramp i nordväst, uppger sydkoreanska tidningar. Enligt sydkoreanerna planerar grannlandet en provskjutning.

Ett tåg förde roboten från en fabrik nära Pyongyang till Dongchang-Ro i nordvästra delen av Cheolsan-provinsen under helgen, skrev tidningen Joong Ang på måndagen och hänvisade till en underrättelsekälla.

Tidningen Dong-A innehöll samma uppgifter.

Sydkorea har spänt följt de nordkoreanska aktiviteterna sedan Pyongyang i förra veckan genomförde ett kärnvapenprov, sköt iväg ett antal kortdistansrobotar och hotade med militära angrepp på Sydkorea.

Den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap uppgav i lördags att Nordkorea förberedde sig för att skjuta av en långdistansrobot, som kunde vara en modifierad version av en Taepodong-2, som tetstades 2006 och i april och som teoretiskt ska kunna nå så lång som till Alaska.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk guvernör: Drönare dödade två

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

2 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.