Ny ETA-bilbomb i Spanien - 46 skadade

Men förhandlingarna med den våldsamma organisationen ligger fortfarande nere.


En bilbomb skadade 46 personer i Burgos i norra Spanien. Baskiska separatistgerillan ETA sägs ligga bakom dådet som dessutom raserade en byggnad. Ännu har ingen rapporterats ha omkommit enligt Elmundo.

Bomben sprängdes 04.30 lokal tid, och stod parkerad bakom en barack där flera poliser och deras familjer sov. Dådet utfördes utan förvarning.

December 2006 dödades två personer i en bilbomb på en flygplats i Madrid, och sedan dess har Spaniens regering valt att sluta förhandla med gruppen.

I april i år arresterade spansk polis ETA:s befälhavare Jurdan Martitegi, och det är den fjärde ledaren som gripits på mindre än ett år - något som sätter stor press på organisationen att bevisa att de fortfarande är aktiva, skriver Times Online.

Sedan ETA bildades 1959 har över 800 personer mördats i organisationens kamp för en självständig och socialistisk baskisk stat.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Högre vinst för Evolution

Lägre priser pressar SSAB:s vinst

Stålkoncernen SSAB vinst faller tydligt. Under första kvartalet landade rörelsevinsten på 3 157 miljoner kronor, ner från 4 733 miljoner kronor samma period i fjol.

Uppgång väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas fortsätta upp när handeln inleds klockan nio, indikerar förhandeln på bland annat IG Markets.

Polisen i Skövde rapporterar om trafikolycka

"På Skövdevägen vid Skultorp är det en bilist som blir påkörd bakifrån av en annan bilist.", skriver polisen på sin hemsida.

Intrum sparar bort hundratals miljoner

Kredithanteringsföretaget Intrums vinst minskar och besparingsprogrammen utvidgas.

SEB-chefen: Dämpad efterfrågan på lån

Ett högre räntenetto, lägre kreditförluster och ett större inflöde från finansiella transaktioner lyfte storbanken SEB:s vinst mer än väntat i första kvartalet. Men efterfrågan på lån fortsätter dämpas av det höga ränteläget, enligt vd Johan Torgeby.