Outgiven Beatlesåt grävs fram

Den, bland fansen, legendariska låten "Carnival of light" kan komma att se dagens ljus.


En tidigare outgiven låt med Beatles kan, 41 år efter att den spelades in, komma att släppas.

Det är Sir Paul McCartney som i en intervju med BBC nyligen bekräftade låtens existens och även uppgav att han anser att tiden kan vara mogen för den att nå en publik.

– Jag gillar den för att den visar Beatles i en friare form, lite off-pist, säger McCartney till BBC.

Låten, som heter "Carnival of light", uppges vara mil från de melodiska ballader som McCartney gjort till sitt signum. Istället ska den visa Beatles från sin mest experimentella sida med mängder av psykadeliska effekter och märkliga ljud.

– Vi var uppriggade i studion och gick dit varje dag för att spela in. Jag sa till de andra att de bara kunde gå omkring och banka på saker, skrika och spela. Det behöver inte följa någon struktur, sa jag, bara slå på en trumma, spela lite piano ... så slänger vi på lite eko, säger McCartney till BBC.

Låten kom till efter att McCartney blivit ombed att komponera ett bidrag till en elektronisk musikfestival. Det är också den enda gången som låten framförts i officiella sammanhang.

Låten, som är influerat av kompositörer som John Cage och Karlheinz Stockhausen, kan komma att befästa bilden av McCartney som den bandmedlem som tog de största musikaliska riskerna. En bild han i intervjuer varit mån om att odla.

När, eller i vilken form, låten kan komma att släppas är fortfarande oklart.

Klicka på pilarna ovan för att se bildspel.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!