1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Motörhead: Inte alls omöjligt att jobba med Håkan

Nyheter24:s Pascal Engman brände av 10 snabba frågor till Motörheads trummis Mikkey Dee om hårdrock, bandkollegan Lemmy, Håkan Hellström och varför män alltid blir sjukare än kvinnor.


Det här är Motörhead
  • Motörhead bildades i London 1975.
  • Bandet bestod ursprungligen av sångaren och basisten Ian "Lemmy" Kilmister, Larry Wallis på gitarr och Lucas Fox på trummor.
  • Mikkey Dee, egentligen Micael Kiriakos Delaoglou, föddes 31 oktober 1963 i Göteborg. Han har varit medlem i Motörhead sedan 1991.

Har du någon favoritplats?

– Att spela i London är magiskt. I Tyskland är det mycket skinnbyxor och mustascher, alla städer har sin charm.

Vad är det sjukaste era fans hittat på?

– Det är så mycket weird. Det har hänt att folk vill gifta sig på scen under konserter, och att de vill att vi ska döpa barn på scen. Vi får så mycket sjuka för förfrågningar.

Är det svårt att kombinera livet som rockstjärna med familjeliv?

– Ja, det är svårt. Men å andra sidan är mina barn jävigt vana. De har levt med det hela sina små liv. Ibland brukar jag ta med dem. De älskar att vara med och de träffar väldigt spännande människor. Jag hade tänkt att ta med dem till Japan för två veckor sedan men schemat var för hårt.

Är ni stora i Japan?

– Det är lugnare än någon annanstans på klotet. Det går bra men vi är lite mer av ett mellanband. Vi är nog lite för tuffa och smutsiga för japanerna.

Lyssnar du bara på hårdrock?

– Jag lyssnar på allt. Fusion, funk, soul, jazz, klassiskt. När vi turnerar så blir det ingen rock, men har jag gått hemma länge så blir det hård rock.

Gillar du Håkan Hellström, ni är ju båda från Västkusten?

– Vi är vänner. Han är en riktig hårdrockare i själen. Vi har gjort ett par festivaler ihop i Norge. Det vore inte alls omöjligt att vi gör något tillsammans i framtiden.

Vilken är Lemmys bästa egenskap?

– Han är en så totalt genuin rocksnubbe. När jag säger genuin så menar jag att han baserar hela sitt liv på rock´n´roll. Allt han gör är rock´n´roll, jag har spelat med andra som vill vara så men inte är det.

När känns du dig minst som en rockare?

– När jag har halsfluss och ligger och lipar på hallmattan.

Hur kommer det sig att män blir "sjukare" än kvinnor?

– Vi är så stenhårda när vi är friska. Tjejer kan ta vissa grejer bättre än vi, och just småförkylningar är de bättre på. Men samtidigt har jag spelat med en bruten fot och en annan gång med en bruten hand. Det vet jag inte om någon tjej skulle ställa in ett gig för en sån grej. Jag bröt upp gipser och gipsade om efter spelningen.

Var står du politiskt?

– Jag är moderat, tycker att de nya moderaterna har gjort det väldigt bra. Deras sätt att klara av den ekonomiska krisen. Även om jag kommer från ett socialdemokratiskt hem, där socialdemokratin var det enda alternativet. Men jag tycker att de har stannat kvar, inte förnyats sedan 70-talet.

VIDEO: Motörhead – Ace of Spades

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!