1 av 4
- Foto: Dan Hansson / SvD / SCANPIX
2 av 4
- Foto: NIKLAS LARSSON / SCANPIX
3 av 4
- Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
4 av 4
- Foto: Jessica Gow / SCANPIX /

Timbuktu är otrogen - med Oskar Linnros

Rapparen har gjort drastiska förändringar för att skapa något annorlunda inför det nya albumet.


Rapparen Jason "Timbuktu" Diakité släpper snart sitt nya album  Sagolandet.

Under hela sin karriär har artisten samarbetat nära med vännen Måns Asplund - som producerat och varit medskrivare på de flesta av Timbuktus låtar.

Men inför det nya albumet var Timbuktu själv sugen på något nytt och tog ett drastiskt beslut och bytte ut människorna omkring sig. Från skivbolag till pressansvarig, men också producenten och vännen Asplund - som nu har ersatts med Oskar Linnros.

– Jag har bytt i princip allting. Det har varit jäkligt skrämmande och en väldigt ångestframkallande process att gå igenom. Många av de jag jobbar med är mina goda vänner. Inte minst Måns, vi är som ett gammalt gift par, berättar han för Aftonbladet.

På frågan om det inte kändes som att göra slut med sin flickvän svarar han:

– Nej, snarare som att man fortfarande vill vara ihop med sin flickvän, men ändå vill ligga med andra. Haha! Det är ju inte så att vi aldrig mer ska jobba tillsammans, tillägger han för Aftonbladet.

Linnros, som tidigare varit med i gruppen Snook, har producerat två låtar på den kommande skivan.

– Det grymma med Oskar är att han är väldigt perfektionistisk i sitt hantverk. Och det är inte riktigt jag. Jag går inte tillbaka i tagningar och ändrar vissa ord och så. Oskar körde faktiskt lite med mig.

Sagolandet släpps den 8 juni.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!