1 av 3
- Foto: All Over Press
2 av 3
- Foto: All Over Press
3 av 3
- Foto: All Over Press

Rockstjärnan våldtagen som 12-åring

Rockstjärnan Scott Weiland berättar om sitt plågsamma barndomsminne – han våldtogs av en äldre kille.


Scott Weiland

Namn: Scott Weiland

Född: 27 oktober 1967 i Santa Cruz, Kalifornien, USA.

Scott var tidigare sångare i Velvet Revolver. Under 1990-talet var Scott sångare i Stone Temple Pilots.

Rocksångaren Scott Weiland, frontfigur i grungebandet Stone Temple Pilots och som även har varit medlem i Velvet Revolver, går nu ut och berättar om en händelse som präglat hans liv.

Scott Weiland har i rampljusets plågsamma sken kämpat med sitt heroinmissbruk och karriärens medgångar och motgångar. Men Scott Weilands svårigheter började långt innan han blev en rockstjärna.

Tidningen Spin publicerar nu utdrag från Weilands bok Not Dead & Not For Sale. Det är skrämmande läsning. När Scott Weiland var 12 år gammal blev han våldtagen.

– Det var en stor, musklig kille, en äldre elev som jag åkte skolbussen med varje dag. Han bjöd över mig, hem till sig. Han våldtog mig. Det gick snabbt och det var inte trevligt. Jag var livrädd. Jag vågade inte berätta för någon, säger Scott Weiland, skriver Huffington Post.

Scott Weiland berättar att han förträngt den traumatiska händelsen under en väldigt stor del av sitt liv. Men under sin tid på rehab för ett par år sedan så kom plötsligt allt sköljande över honom som en störtflod, förklarar Scott vidare.

VIDEO: Scott Weiland blir rasande

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!