1 av 2
- Foto: Fredrik Persson / SCANPIX
2 av 2
- Foto: Fredrik Persson / SCANPIX

Jens Malmlöf: "Jag höll mig i skinnet"

Allsångsdebutanterna Hoffmaestro eldade på publiken i tre fartfyllda nummer.– Det var jävligt mycket roligare än jag trodde, säger sångaren Jens Malmlöf.


Allsång på Skansen

Programmet direktsänds från Sollidens scen i Stockholm, där programledare Måns Zelmerlöw tillsammans med gästande artister huserar under åtta veckor i sommar.

I kvällens program gästades allsången av artisterna Sven-Ingvars, Lena Philipsson, Staffan Percy, Albin Flinkas och Fredrik Meyer samt Peter, Bjorn and John.

Allsång på Skansen sänds i SVT1 på måndagar kl. 20.00.

Det var första gången succébandet Hoffmaestro intog Sollidenscenen, men vilken debut det blev. 11-mannabandet, som av många kallas Sveriges bästa liveband, fick de drygt 25 000 personerna i publiken att hoppa vilt och sjunga med i refrängerna. Särskilt huvudnumret, superhiten "Highway man", fick publikhavet framför Sollidenscenen att tända till ordentligt.

Jens Malmlöf, sångare och frontfigur, berättar att han tidigare var tveksam till bandets medverkan i den populära sommarklassikern.

– Jag var skeptisk till om Allsång på Skansen var vårt forum. Men gör du publiken till din publik, då är det din publik, säger han till Nyheter24.

Farmor och mamma på plats

Ett par tusen av bandets inbitna fans hade tagit sig till Skansen för att se showen. Fast två personer i folkhavet hade en särskild plats i Jens Malmlöfs hjärta. Både sångarens farmor och mamma fanns på plats i publiken. Något som fick konsekvenser på scen.

– Jag höll mig i skinnet, sa inga dumheter i micken och så där. Jag tror att de var stolta. Morsan är lite orolig för alla grejer jag häver ur mig, berättar han med ett skratt för Nyheter24.

/
/
/
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!