Här återuppstår Tupac - som snart åker på turné

Festivalbesökarna på Coachella kunde inte tro sina ögon när legenden, som dog 1996, tog plats på scen. Nu kan ikonen åka på turné med Snoop Dogg.


Så har man återskapat Tupac

Det har varit en lång process att återskapa hologramet, som egentligen inte är ett hologram då det endast är i 2D och inte i 3D. Men man har inte nöjt sig med att bara "klippa ut" artisten från tidigare filmer. Något som gjorde att man kunde få "Tupac" att framföra låtar som inte kom ut förrän efter hans död.

Man har bland annat har man utgått från en väldigt avancerad effekt. Effekten är beroroende på hur man vinklar en glasbit, i vilken en "andeliknande" bild reflekteras. En glasbit kan vara både transparant och reflekterande på samma gång, beroende på hur den är i förhållande till publiken.

KALIFORNIEN. Han har varit död i över 15 år. Men på söndagen återuppstod rapparen Tupac Shakur - som ett avancerat hologram. Och det var en minst sagt förvånad publik på Coachella-festivalen i Kalifornien som fick se den avlidna stjärnan uppträda tillsammans med Snoop Dogg och Dr. Dre.

Nu finns planer på att Tupac, i sitt hologramformat, ska åka på turné tillsammans med Snoop och Dr. Dre, uppger Wall Street Journal.

– Dre har stora planer för det här, ska den kreativa chefen för företaget som skapat hologramet sagt till tidnigen.

Hologramet har skapats av samma företag som gjort specialeffekterna till "Benjamin Buttons otroliga liv". Filmen belönades med en Oscar för bästa specialeffekter.

Det har länge ryktats om att stjärnan, som skjöts ihjäl 1996 vid 25-års ålder, skulle fejkat sin egen död och i själva verket är vid liv. Något som givetvis gjorde publiken ännu mer förvånad.

Se uppträdandet här:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

2 timmar sedan
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

3 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.