För att se Calvin Harris måste man vara minst 23 år, festivalpass eller ej.
1 av 4
För att se Calvin Harris måste man vara minst 23 år, festivalpass eller ej. - Foto: Stella Pictures
Nu kritiserar besökarna upplägget med att artisterna inte spelar på Stadion.
2 av 4
Nu kritiserar besökarna upplägget med att artisterna inte spelar på Stadion.
Konsumentverkat har tagit emot 56 anmälningar - hittills.
3 av 4
Konsumentverkat har tagit emot 56 anmälningar - hittills. - Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX
Spelschemat för efterfesterna ligger uppe på summerburst.se/efterfesterna.
4 av 4
Spelschemat för efterfesterna ligger uppe på summerburst.se/efterfesterna. - Foto: Faksimil/Summerburst.se/efterfesterna

Nytt kaos hotar Summerburst

56 anmälningar mot festivalarrangören - hittills.


Mer om Summerburst

Summerburst-festivalen är tillägnad elektronisk musik och startades år 2011. Nytt för i år är att den arrangeras både i Göteborg och Stockholm under två dagar vardera. I Stockholm pågår den mellan 15-16 juni med akter som Calvin Harris, Thomas Gold och Axwell. Festivalen är slutsåld.

STOCKHOLM. Den 15-16 juni ska Stockholm Stadion fyllas med drygt 18 000 besökare för att se några av världens största DJ:s spela. Men efter att ett spelschema för efterfesterna publicerats på deras hemsida har flera besökare hört av sig med oron om att en del av dragplåstren i stället ska spela på olika nattklubbar runt Stureplan, där det i vissa fall är höjd åldersgräns samt krävs extra avgifter för att komma in.

När Nyheter24 försöker få ett svar från presspersonen Alexandra Lundell om detta stämmer kan hon inte ge något tydligt svar.

– Det kommer släppas ett spelschema på fredag kring detta. Det står tydligt på hemsidan att programmet börjar ta form nu och på fredag publiceras det. Det är som sagt ett rykte som florerar, skriver hon i ett sms.

Om det är förra årets spelschema som ligger uppe får vi ingen klarhet i, trots den upprepade frågan om artisterna kommer spela både på Stadion och på efterfesterna. Skulle det vara så innebär det alltså inte några problem för besökarna.

Problemkantad sommar för Summerburst

Detta är inte första gången som festivalbesökare riktat kritik mot Summerburst. Även inför musikfestens intåg i Göteborg den 1-2 juni i år rasade flera besökare mot att några av artisterna skulle spela på olika nattklubbar, i stället för på Valhalla IP som arrangörerna först gått ut med.

Efter allt strul har arrangören samlat på sig 56 anmälningar för vilseledande markandsföring - hittills.

– Vi har fått in 56 anmälningar mot festivalen. Folk är upprörda över att de måste betala extra för att komma in på klubbarna där artisterna spelar. Trots att de har köpt festivalpass, säger Ing-Marie Svanegård på Konsumenteverket, som även berättar att det har startats ett tillsynsärende efter anmälningarna.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!