Det senaste om musik, och en hel del mer.
Det senaste om musik, och en hel del mer.

”En gång fick vi leva på bara makaroner”

Det är inte bara solens hintande om vårens ankomst som gör oss glada denna måndag: det är dessutom dags för ännu ett fullastat avsnitt av En vän med en pod.


Mer om Marcus och Ben

Namn: Marcus Berggren.
Gör: Filar på genombrottsromanen.
Specialkunskap: Rockmyter, svensk hiphop.

Namn: Ben Hansen
Gör: Skriver, fotograferar och jobbar på ett hemligt musikprojekt.
Specialkunskap: Brus, rundgång och pop.

Även denna vecka är podmakarna ute på vägarna. Det blir musiksnack i bilen om allt från Kent till Katy Perry via Lykke Li.

Sedan träffar En vän med en pod ena hälften av det svincoola rockbandet Tiger Bell i Sveriges kanske punkigaste loge. Tiger Bell släppte förra året skivan Don’t wanna hear about your band och var nominerade till P3-guld för bästa rock/metal och för bästa musikvideo med Don’t wanna hear about your band. 

En vän med en pod ville dock gärna höra massor om deras band så vi slog oss ned med Lovia Thurfjell som sjunger och spelar gitarr och Canan Rosén som spelar bas och körar. Det blir musiksnack från hjärtat med tjejerna i Tiger Bell och den oglamorösa vardagen för ett hårt kämpande rockband kommer fram. 

Det blir turnéminnen, snack om bandnamn (vad menas egentligen med ”Tiger Bell”?) och hur störande det är med killar som kommer fram för att ge komplimanger men som egentligen bara vill snacka om sitt eget band. 

Denna vecka har vi en tävling! Vi lottar ut en singel, en tygpåse och en pin från Tiger Bell till den som kan bevara frågan: Vilka länder vill Tiger Bell helst spela i? Mejla in svaren till: envanmedenpod@gmail.com och var med och tävla om dessa fina priser! Så sitt inte där och vänta: Lyssna nu!

 

Lyssna på veckans avsnitt via Spotify här.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!