Här är polisens bild som lurat många.
Här är polisens bild som lurat många. - Foto: Polisen

Se polisens fejkbild som lurar många twittrare

Nej, polisen dj:ade inte på Summerburst i helgen.


Tolkar Katy Perry

Tidigare i dag skrev Nyheter24 om två amerikanska poliser som, i sin bil, tolkar Katy Perrys hitlåt "Dark Horse". Den videon, som setts närmare en halv miljon gånger, är däremot på riktigt. 

STOCKHOLM. I helgen gick Summerburst av stapeln på Gärdet i Stockholm. Tillställningen lockade många dansglada personer och givetvis var polisen där och höll ordning. 

Dj:ande poliser

Några poliser passade på att ta plats på scenen för att veva igång publiken, eller? Nej, så var det inte riktigt, men i sociala medier figurerar en bild på två dj:ande poliser, och många verkar tro att den är på riktigt. Något som alltså inte stämmer, uppger Peter Magnusson, närpolisbefäl på Södermalmspolisen. 

– Det är en fejkbild, tagen mot någon form av fotovägg i anslutning till festivalen, säger han och fortsätter:

– Den är först och främst tagen som en plojbild, men sen tänkte vi att den var perfekt för att promota trafikomställningarna i anslutning till Summerburst.

Tror den är äkta

Bilden har spridits från polisens kanaler i sociala medier. Bland annat har det populära kontot YB Södermalm twittrat bilden, och bland svaren är det många som verkar tro att bilden är på riktigt. 

– Jag har inte gjort någon större analys men det verkar som att vissa tror det, säger Peter Magnusson och uppger att det i övrigt gick lugnt till under Summerburst. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!