Mr Cool ställer in spelning på Emmaboda

Mr Cool ställer in sin spelning på Emmaboda.


Emmabodafestivalens bokning av rapparen Mr Cool, eller Anton Magnusson som han egentligen heter, har väckt känslor. Mr Cools texter där sexism och kvinnohat är ett återkommande tema har fått många att reagera.

Kallar tjejer för luder

I en låt rappar Mr Cool följande rader: ”Jag skulle klippa av dina blygdläppar och äta upp dem. Hitta alla dina fel och stå framför dig och räkna upp dem. Göra dig gravid, göra en abort, tvinga dig att äta fostret och säga att det var gott”. I en annan låt går texten såhär:

"Va fan har hänt med svåra tjejer, tiden då fula killar var tvungna att droga tjejer, brukar jag fråga tjejer. Men dom bara fnyser och kallar mig manschovenist, samma tjejer som sög av en kille på dansgolvet sist. Och det är inte direkt ett krav men hur ska jag kunna ha respekten kvar när man måste ha sex med barn. För o hitta en tjej som inte redan blivit ett luder, livet det suger och spriten är slut så skit i din brud och behandla dom illa".

En Facebook-grupp startades för att bojkotta Emmabodafestivalen, och i Nyheter24:s läsaromröstning tycker 1910 personer hittills att det är fel att boka Mr Cool, medan 1074 röstade att det var en bra idé.

Ställer in

Under onsdagen meddelade artisten själv via sin Twitter att han kommer att ställa in sin spelning, men han gav ingen närmare förklaring till varför.

"Alla gillar olika humor"

Festivalgeneralen Håkan Karlsson hade under gårdagen inga planer på att avboka den omdiskuterade rapparen, utan försvarade istället beslutet.

Även Mr Cool själv verkade inte ha en tanke på att ställa in sin spelning, och till Barometern sa han att det är "befängt att behöva försvara humor".

– Alla gillar olika humor, sa Magnusson till Barometern igår.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här visar Tuva Novotny upp döttrarna

Nicci Hernestig triggervarnar sin senaste kroppsbild

Nicci Hernerstig, 24, publicerade nyligen en bild som hon valde att lägga en triggerwarning på. "9 veckor...", skrev hon till bilden.

Detaljen i nya bilden på Mark Levengood och Jonas Gardell: "Är det inte...?"

Det har gått mer än ett år sedan Mark Levengood och Jonas Gardell meddelade att de skulle gå skilda vägar. Men skilsmässan till trots så är ett av Sveriges mest kända ex-par än idag goda vänner.

"Trädgårdstider"-profilens Instagram plötsligt borta

1 timme sedan
Hundratusentals svenskar bänkar sig framför "Trädgårdstider" varje vecka och SVT-programmet engagerar många i sociala medier. Men nu har en av "Trädgårdstider"-profilerna, som hade 96 000 följare, plötsligt försvunnit från Instagram.

Allt om Dante Zia: Partner, längd och familj

1 timme sedan
Dante Zia är en svensk kock och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Zia.

Zara Larssons konsert hotas av väderkaos

1 timme sedan
Zara Larssons konsert i Dubai på torsdagskvällen hotas av väderkaos. Staden har de senaste dagarna drabbats av regnoväder och massiva översvämningar, flygplatsen och skolorna är stängda och befolkningen uppmanas att hålla sig inomhus.