Då: Mobbad av lärare – Nu: Världsstjärna

Datorspelet blev 18-åringens räddning.


League of Legends

League of Legends är ett av de största spelen i världens just nu. Med 36 miljoner användare finns det flera stora ligor runt om världen där proffslag tävlar i spelet. Förra året lyckades det bästa laget dra in hela 5,9 miljoner kronor. 

Bjerg spelar till vardags i det bästa Nordamerikanska laget, Team SoloMid. 

Här kan du besöka hans fansida på Facebook.

18-årige Søren "Bjergsen" Bjerg är en stor stjärna inom e-sport. Med ett proffskontrakt i handen har han lyckats ta revansch. Revansch på de som mobbat honom under flera års tid. 

Det är i ett långt och personligt inlägg på Facebook som Bjerg berättar om hur han blivit mobbad i skolan, och hur spelet League of Legends blev hans tillflykt. 

Slutade gå till skolan

På grund av ångest och depression till följd av att både elever och lärare deltagit i mobbningen som riktats mot stjärnans fysik slutade Bjerg till slut att gå i skolan. 

"Ända sedan fyran, femman har jag varit mobbad mycket. Det är svårt att vara den lilla smala ungen i skolan. Du kan inte slå tillbaka, och du kan inte vinna. Jag mobbades mest av mina manliga klasskamrater och av min lärare, så jag kände aldrig att det skulle sluta", skriver han bland annat i det öppna inlägget.

Spelet hjälpte honom utvecklas som person

När han sedan blev ledande i spelet League of Legends kom kändisskapet. Men det var mer än vad Bjerg klarade av.

"...helt plötsligt hade jag den här hajpen omkring mig, men allt jag ville var att stanna under radarn. Jag ville inte ha kändisskapet, jag ville inte bli intervjuad. Jag ville inte att folk hemma skulle veta vad jag höll på med för jag trodde att e-sport var något man ogillade", skriver han vidare.  

Bjerg menar att spelet LoL, som det förkortas, hjälpt honom utvecklas som person. Han är nu är den nordamerikanska LCS-ligans överlägset största stjärna, skriver Fragbite, och Bjerk tycks lyckligtvis kunnat lämna den hemska tiden bakom sig.

– Jag har aldrig varit så lycklig som jag är just nu, jag vill tacka alla som jag träffat och som varit i mitt liv de senaste åren, skriver stjärnan vidare rapporterar Fragbite. 

Se mer av Bjerg här:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

1 timme sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

2 timmar sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.