Jon-Krista har varit en av bönderna i Bonde söker fru 2022.
Jon-Krista har varit en av bönderna i Bonde söker fru 2022. - Foto: TV4/Bonde söker fru

Sanningen om Jon-Kristas gård i Bonde söker fru – här bor han egentligen

Både tv-tittarna och brevskrivarna förälskade sig i Jon-Krista Jonssons vackra gård i Bonde söker fru. Men kan det vara så att Jon-Krista egentligen bor någon annanstans...?


Jon-Krista Jonsson har varit en av årets bönder i kärlekssuccén Bonde söker fru 2022 och han har minst sagt engagerat tv-tittarna. 

Efter speed-dejtingen på Sundbyholms slott bjöd Jon-Krista med fyra tjejer hem till den bildsköna gården hemma i Tavelsjö, strax utanför Umeå, och där drog äventyret igång på riktigt. 

Dejterna på Sundbyholms slott gick som smort. Foto: TV4/Bonde söker fru

Jon-Krista valde Ida i Bonde söker fru 2022: "Velig hela vägen"

Jon-Krista ansåg att samtliga fyra tjejer på gården hade stor potential, och alla hans val har därmed innefattat dramatik och starka känslor. 

I slutvalet blev det till sist Ida som fick frågan om att stanna på Jon-Kristas gård, och Nathalie lämnade därmed med ett krossat hjärta. 

– Det var ingen självklarhet under dagen vem det skulle bli. Jag var velig hela vägen fram, men jag valde att gå till magkänslan och tog det lite som ett tecken att jag drömde om henne just när jag vaknade, har Jon-Krista tidigare sagt till Nyheter24.

Här kan du läsa mer om Jon-Kristas hemliga telefonsamtal till Nathalie – efter sista valet i Bonde söker fru

Det blev Ida som Jon-Krista valde i slutändan. Foto: TV4/Bonde söker fru

Sanningen om Jon-Kristas gård i Bonde söker fru – här bor han egentligen

Men årets upplaga av Bonde söker fru har inte bara bjudit på dramatiska scener, utan tittarna har även kunnat njuta av vackra bilder från våra bönders pittoreska gårdar. 

Jon-Kristas vackra gård ligger i Tavelsjö. Foto: TV4/Bonde söker fru

Men kan det vara så att Jon-Krista inte längre bor på den idylliska gården som syns i tv-rutan? Jon-Krista är nämligen skriven i en lägenhet i Lycksele, och inte på gården i Tavelsjö. Nyheter24 ringde därför upp Bonde söker fru-profilen för att höra hur det hela egentligen ligger till. 

– Jag har inte skrivit om mig ännu, jag har ju bott i Lycksele under en period innan vi köpte gården. Jag har fortfarande kvar det boendet. Det har bara att göra med att jag har haft mycket att göra, svarar Jon-Krista och fortsätter: 

– Sen har jag ju barnen kvar i Lycksele kommun. Med boende, barn och verksamhet har det legat långt ner på prioritetsordningen att skriva om mig. 

Det visar sig alltså att Jon-Krista fortfarande håller till på den vackra gården i Tavelsjö som både tittarna och brevskrivarna förälskat sig i! 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!