SVT-programmet "Det sitter i väggarna" har blivit en storfavorit hos många.
SVT-programmet "Det sitter i väggarna" har blivit en storfavorit hos många. - Foto: Skärmavbild/SVT/Det sitter i väggarna

Nya beskedet om SVT:s "Det sitter i väggarna" väcker starka känslor

I "Det sitter i väggarna" får husägare, med hjälp av Erika Åberg och Rickard Thunér, lära känna sina bostäder och dess historia. Nu delar Erika Åberg med sig av nya besked kring SVT-programmet.


Under hösten 2020 meddelade SVT att man skulle pausa programmet "Det sitter i väggarna" till förmån för en satsning på en yngre målgrupp.

Men beslutet togs inte väl emot av tittarna och kritiken lät inte vänta på sig – något som ledde till att kanalen backade från beslutet.

– Efter ett massivt engagemang med mängder av välformulerade kärleksförklaringar till programmet "Det sitter i väggarna" så inser vi att tittarna vill ha mer och vi gör därför ytterligare en helt ny säsong av programmet, sa Anton Glanzelius, programbeställare för underhållning på SVT, i ett pressmeddelande då. 

Här kan du läsa om Antikrundan-profilernas miljonregn.

Ny säsong av "Det sitter i väggarna" på gång

Kanske är det därför inte så konstigt att besked om framtiden för "Det sitter i väggarna" väcker starka känslor? Så är nämligen fallet när programprofilen och byggnadsantikvarien Erika Åberg, som syns i tv-rutan tillsammans med historikern Rickard Thunér, delar med sig av en positiv uppdatering på Instagram. 

"Första inspelningsdagen på en ny säsong av Det sitter i väggarna - och OJ vad vi är laddade!! Är ni?", skriver hon i ett inlägg som fått närmare 700 kommentarer.

"Tack och lov! Annars hade vi fått be SVT tänka om igen... Som vi fick göra förra gången de tänkte smyga bort detta kvalitetsprogram. Längtar.", skriver en följare.

"Hurra och äntligen! Bästa programmet med bästa programledarna", skriver en annan.

"Kan knappt vänta! Bästa programmet någonsin", skriver ytterligare en person.

SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!