Finalen av "På spåret" avgjordes i fredags.
Finalen av "På spåret" avgjordes i fredags. - Foto: Anders Wiklund/TT och Pressbild/SVT/Bo Håkansson

Kritik mot detaljen i På spåret-finalen: "Luuk borde ha stenkoll"

Komikern Fritte Fritzson och regissören Marie Agerhäll tog hem den eftertraktade "På spåret"-bucklan. Men vissa reagerade på en viss fråga i finalprogrammet.


Under fredagen avgjordes säsong 33 av "På spåret" i SVT. Vinnare blev nykomlingarna Fritte Fritzson och Marie Agerhäll och de regerande mästarna Cecilia Düringer och Jonatan Unge fick se sig besegrade.

Efter förlusten meddelade Unge att han aldrig kommer att ställa upp i programmet igen.

— Jag hade mycket hellre förlorat i en semifinal. Att förlora en final är förnedrande. Jag tror att Cecilia är lite paff. Hon trodde att vi skulle vinna, sa han till TT.

 Läs Cecilia Düringer och Jonatan Unges ord efter förlusten i På spåret här.

På spåret-tittarna: "Luuk borde ha stenkoll"

Faktum är att Fritte Fritzson och Marie Agerhäll, som briljerade med sina kunskaper, vann med god marginal då matchen slutade 46-37. Men när det kommer till en fråga tycks också lite tur vara inblandat.

Vid en av musikfrågorna i programmet efterfrågade Kristian Luuk och Fredrik Lindström en svensk kompositör och det rätta svaret, som Agerhäll snabbt delade med sig, var Hugo Alfvén

"Att Marie Agerhäll kunde Hugo Alfvén på första musikfrågan var ju inte så konstigt, hans 'Roslagsvår' var vinjettmelodi till hennes tv-serie 'Dips'", skrev tv-kritikern Jan-Olov Andersson i Aftonbladet efter programmet.

Även tittare reagerade på frågan.

"För övrigt var väääldigt konstigt att en av musikfrågorna var signaturmelodin till DIPS som väl skapades av Marie Agerhäll så det var rätt självklart att hon skulle veta svaret, vilket Luuk borde ha stenkoll på eftersom han också var med i DIPS", skriver en på SVT:s Facebook-sida.

Foto: Skärmavbild/Facebook/SVT

Men Agerhäll och Fritzson vann som sagt med nio poängs marginal, så oavsett om de hade svarat rätt eller fel på musikfrågan hade vinsten varit deras. 

På spåret-hemligheterna som tittarna inte får se: "Musiken..."

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!