Trädgårdstider 2023
Succéprogrammet har mött kritik på grund av en sak. - Foto: SVT

Trädgårdstider 2023: Tittarna rasar på nya förändringen: "Man står inte ut"

Trädgårdstider 2023 har likt tidigare år väldigt höga tittarsiffror och kvalar absolut in som ett av våra mest folkkära program. Men nu är det en sak som tittarna absolut inte tycker om.


Sedan 2010 har SVT bjudit på det våriga och somriga programmet “Trädgårdstider” tillsammans med Tareq TaylorPernilla Månsson ColtJohn Taylor och Malin Persson.Tillsammans har de gett sina bästa tips och trix kring fix och don i  trädgården samt många härliga recept. 

Årets säsong hade premiär i slutet av mars och rullar fortfarande på. Men för några veckor sedan slog en dyster bomb ned för tittarna. 

Efter 15 år av Trädgårdstider säger Tareq Taylor farväl till programmet och han medverkar inte i den säsong som just nu spelas in för sändning 2024.

Det härliga gänget. Bildkälla: Andreas Rydbacken/SVT

Från och med nu finns en ersättare på plats vid inspelningen och det är den danske stjärnkocken Adam Aamann. Han driver sex restauranger i Köpenhamn och mottog 2007 den Danska Gastronomiska Akademiens hedersdiplom för sin insats att främja det danska smörrebrödet. 

Adam Aamann. Bildkälla: Pressbild SVT1

Adam Aamann har gjort flera säsonger av programmet Madmagasinet på DR och släppt flera kokböcker.

- Det känns jättespännande att få in Adam i vårt gäng. Han lagar fantastisk mat och är otroligt intresserad av att odla så det känns som han kommer att passa in till hundra procent. Han har dessutom humor vilket är viktigt i vårt program, sa programledaren Pernilla Månsson Colt i ett pressmeddelande.

Programmet har i alla år haft väldigt fina tittarsiffror och har kommit att bli någonting väldigt uppskattat hemma i stugorna. Men nu finns det en liten sak som tittarna stör sig på. 

Trädgårdstider 2023: Tittarna rasar på detaljen i säsongen

SVT:s producenter har nämligen valt att lägga på musik i årets säsong. Någonting som tittarna inte uppskattat. Ofta är det att musiken är för hög. 

Några av kommentarerna. Bildkälla: pernillamc/Instagram

"Håller tyvärr med. Var tvungen att sänka rejält igår och sätta på text. Tror att det som stör mig mest är att det inte är instrumentalt utan så mycket sång". 

"Man blir galen"

"Det är nästan så att man inte står ut på grund av musiken", var några av kommentarerna. 



Än så länge är det ingen från produktion eller kanal som svarat på det hela. 
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!