SVT-programmet "Den stora älgvandringen" har varit en succé även i år.
SVT-programmet "Den stora älgvandringen" har varit en succé även i år. - Foto: Mikael Fritzon/TT och Christine Olsson/TT

Nya beskedet om SVT:s Den stora älgvandringen: "Så oerhört..."

Den femte säsongen av "Den stora älgvandringen" har gått i mål. Men kommer SVT-succén tillbaka nästa år? Det svarar nu projektledaren Johan Erhag på i en intervju med Yle.


Det var den 23 april som årets upplaga av slow tv-programmet "Den stora älgvandringen", som dokumenterar älgarnas vandring mot betesmarkerna, började sändas.

Programmet, som först var tänkt att avslutas den 7 maj, förlängdes med tre dagar. Detta för att ge tittarna, som efterfrågat just en förlängning, mer tid och fler chanser att se älg.

Ilska och förvirring kring SVT:s Den stora älgvandringen: "Sorgligt och hemskt"

Johan Erhag: "Är så oerhört glad"

För Johan Erhag, som är projektledare för programmet hos SVT, har årets säsong varit en succé.

– Älgvandringens femårsjubileum rundas av med ett stort leende, jag är så oerhört glad och stolt över alla som jobbat med detta program och rörd av hur stort engagemang vi har från publiken, säger han till Yle och lyfter fram att det faktiskt var tittarna som hjälpte dem att se säsongens allra första simmande älg.

Blir det "Den stora älgvandringen" 2024?

Men nu när den över två veckor långa slow tv-sändningen nått sitt slut är förstås den stora frågan om "Den stora älgvandringen" kommer tillbaka nästa år? I intervjun med Yle kommer Johan Erhag med positiva nyheter: det blir en ny säsong av älg och natur år 2024.

Läs alla våra artiklar om SVT och deras program här.

SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!