"Den svenska Tinderbedragaren" hade premiär i TV4 den 12 oktober.
"Den svenska Tinderbedragaren" hade premiär i TV4 den 12 oktober. - Foto: Skärmavbild/TV4/"Den svenska Tinderbedragaren" och Pressbild/TV4

Vem är den svenska Tinderbedragaren i TV4? Här är allt vi vet

"Den svenska Tinderbedragaren" i TV4 skildrar hur en man, som utger sig för att vara en framgångsrik affärsman, lyckas lura flera kvinnor på enorma summor pengar. Nyheter24 reder ut vad vi vet om dokumentärserien och Tinderbedragaren.


"Den svenska Tinderbedragaren" hade premiär den 12 oktober på TV4 och visar hur en och samma man, via Tinder, får kontakt med och skapar en relation till flera kvinnor, för att senare lura dem på hundratusentals kronor.

Nyheter24 reder ut vad vi vet om dokumentärserien, de medverkande och Tinderbedragaren. 

Hur lyckades Tinderbedragaren lura kvinnorna?

Genom att utge sig för att vara en framgångsrik entreprenör och affärsman, som lämnat en kriminell bana bakom sig och som nu föreläste om sin resa, fick mannen ifråga napp på Tinder. 

Chattsamtal, där kvinnorna överöstes med komplimanger, övergick till djupa telefonsamtal och löften om både det ena och det andra. Under relationernas gång lyckas Tinderbedragaren övertala kvinnorna att investera i fastigheter med honom, ta stora lån och signera avtal med bank-id under falska premisser. 

Så lever Tindersvindlarens offer idag – efter Netflix-dokumentären

Vilka är kvinnorna i "Den svenska Tinderbedragaren?"

I TV4:s dokumentärserie medverkar flera kvinnor som lurats av Tinderbedragaren:

  • Amanda från Norrköping
  • Alexandra från Uppsala
  • Madelene från Falun
  • Emelie från Vansbro
  • Veronica från Falun
  • Sandra från Uppsala
  • Sandra från Kramfors
  • "Åsa", som egentligen heter någonting annat, från Norrköping
Veronica lurades av Tinderbedragaren. Foto: Skärmavbild/TV4/"Den svenska Tinderbedragaren"

I en kommentar till Expressen skriver Veronica, som nu har företagsskulder på mellan sex och sju miljoner kronor och privata skulder på hundratusentals kronor, om känslorna efter premiären:

”Känslan just nu är så klart en enorm sorg över allt som är förlorat, samtidigt som jag har bestämt mig för att jag ska bli den kvinna som sätter stopp för denna mannen. Jag är så stolt över alla oss kvinnor som är med i dokumentären. Att det är han som ska skuldbeläggas och skämmas inte vi.”

Inget namn och ingen bild på Tinderbedragaren i TV4

I TV4:s dokumentärserie kallas mannen genomgående för "Tinderbedragaren" och man går inte ut med mannens namn. De bilder som används på mannen är blurrade. 

Alla bilder på Tinderbedragaren är blurrade. Foto: Skärmavbild/TV4/"Den svenska Tinderbedragaren"

Vem är den svenska Tinderbedragaren?

Många undrar förstås vem Tinderbedragaren är, men det enda vi som tittare får veta om mannen i dokumentärserien är att han är 30 år gammal och svensk.

I ett mejl till TV4, som Expressen skrivit om, ska mannen ha hävdat att han betalat tillbaka kvinnorna.

”De som påstår sig fortfarande ha fordringar på mig men ännu inte har fått betalt har ingen skuld att indriva på mig, så enkelt är det”, skriver han.

/
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!