Därför äter deltagarna kattsand i Farmen 2024

Det var under söndagen som premiäravsnittet av Farmen 2024 gick av stapeln. Och man kan säga att det var ett avsnitt där mycket hände, bland annat så åt deltagarna kattsand.


Farmen är tillbaka. 

Det var under söndagen årets första avsnitt av tittarsuccén sändes på TV4 och redan under första avsnittet har tittarna fått se friktion, intriger, starka känslor, paktande och frustration. 

Någonting som blev en av de största utmaningarna var att några av deltagarna snarkar. Det hela gjorde att den första natten för flera i gänget blev helt sömnlös.

– Det är så frustrerande för snarkandet upphörde aldrig. Utan det var från att det somnades till att det blev ljust imorse. Så ja man är ju lagom pigg idag Fredrik Trygg Kummertz.

– Vi vet inte helt hur vi ska lösa det här men på något sätt vore det skönt att hitta en lösning där alla blir nöjda. Men det är ju jobbigt att inte kunna sova på en hel natt, sa Desirée Nilsson.

Dessirée Nilsson. Bildkälla: TV4

Snabbt sattes gänget i arbete och veckans första storbonde blev ingen mindre än Fredrik Trygg Kummertz.

Deltagarna åt kattsand i Farmen 2024

Först in på gården var dock Anna Billberg, Martina Fransson och Desirée Sjögren. Snabbt såg dom att stugan var väldigt skitig vilket gjorde att de direkt tog till ett försök till att börja städa. Men mitt i allt kände de att de blev lite hungriga. 

– Vi kan ju skura ur grytan och börja förbereda lite käk?, Martina. 

Anna Billberg smakade på "gröten". Bildkälla: TV4

Deltagarna hittade sedan en påse som de trodde var råg. Då skopade ned lite av blandningen i kastrullen och blandade med vatten. 

– Hmm... alltså det smakar väldigt konstigt måste jag säga, sa Desirée snabbt. 

"Har vi ätit kattsand?". Bildkälla: TV4

Anna går fram och pratar. Tar sig över pannan och uttrycker sedan:

– Men herre gud det här är ju inte råg. Det är ju kattsand, följt av att alla börjar att skratta. 

– Så vår första måltid på Farmen blev alltså kokt kattsand. Det känns ju verkligen fantastiskt, sa Desirée. 

Minimissar. Bildkälla: TV4

På Farmen-gården finns det varje år två små minimissar som får följa deltagarna genom sin sommar. Efter att sommaren är över och kamerorna stängts av är det nästan utan undantag någon/några av deltagarna som vill adoptera katterna. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!