Jenny Strömstedt
Jenny Strömstedt åkte till jobbet trots att hon inte mådde särskilt bra. - Foto: TV4, Fredrik Sandberg/TT Bild

Jenny Strömstedt körde Nyhetsmorgon trots sorgen: "Orkar du?"

Att Jenny Strömstedt är ett proffs ut i fingerspetsarna är det nog ingen som tvivlat på. Men efter hennes insats i Nyhetsmorgon är tittarna nu extra imponerade över hennes styrka.


Jenny Strömstedt, 51, och maken Niklas Strömstedt, 65, hade tidigare två katter i form av Kerstin och Eva-Charlotte "EC" Strömstedt, bägge av rasen Devon Rex. 

På Instagram har katterna haft ett "eget" konto med nästan 100 000 följare. Katten Kerstin var även känd från boken Vid regnbågens slut finns en katt, där Niklas Strömstedt stod för texten medan den hyllade konstnären Lars Lerin låg bakom illustrationerna. Men i oktober 2022 så dog den älskade Kerstin.

Nu har Kerstin fått sällskap i katthimlen. För ett par dagar sedan meddelades det nämligen på Kerstins konto att Eva-Charlotte har somnat in.

"Det är mycket, mycket sorgligt men Eva-Charlotte har idag på förmiddagen återförenats med Kerstin vid regnbågens slut. Hon var gammal och mådde inte bra och ingen medicin eller behandling skulle kunnat göra henne frisk och glad igen och efter samtal med veterinären fanns det bara en väg. Nu lider hon inte längre. Outsäglig sorg och saknad. En tröst är att det du minns – det finns!".

Jenny Strömstedt stöttas av Nymo-tittarna

På Instagram skrev Jenny Strömstedt ett känslosamt inlägg om sorgen efter Eva-Charlotte.

"Tack kompis för att jag fick vara din människa. Kattsorgen är stor. #eva-charlotte # Hälsa Kärran. Kitty påstår att ni sitter med pappa Nisse och ser på skidskytte. Det känns bra.".

Sorgen till trots så var Jenny Strömstedt i helgen på jobbet på TV4 för att sända Nyhetsmorgon. Med gästen Marianne Mörck pratade Jenny om kattsorgen, och Jenny berättade att hon hade "grinat ett dygn".

I kommentarsfältet på Instagram har Jenny nu mött ett väldig stort stöd från tittarna.

"Har kollat, som vanligt. Lider lite med dig, i sorgen efter EC."

"Så proffsig trots kattsorg. Tänker på er"

"Starkt av dig att orka jobba idag."

"Proffsig och stark trots kattsorgen"

"Orkar du jobba idag. Bra Jenny. Tänker på dig."

"Du ÄR bara BÄST Jenny. You go girl, gooo. Och jaa, jag gråter också nu, det ÄR sååå fruktansvärt hemskt att förlora någon"

"Så starkt av dig att orka jobba idag. Ha en bra helg när du är ledig efter dagens jobb"

 "Tufft för dig att behöva jobba när EC precis har gått över regnbågsbron"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!