Pål Schakonat skickade ut Mark Bannon ur Robinson 2024.
Pål Schakonat skickade ut Mark Bannon ur Robinson 2024. - Foto: Skärmavbild/TV4/Robinson

Robinson-tittarna ryter ifrån: "Börjar spåra ur helt"

Robinson 2024 fortsätter att engagera tittarna hemma i tv-sofforna. Nu är det ett särskilt pris och beslut som väcker en hel del reaktioner.


Det var i mitten av mars som Robinson 2024, under ledning av Anders Lundin, hade premiär i TV4. Nu har deltagarna i programmet, som från början var 22 stycken, nått sammanslagningen.

Men innan deltagarna ens hann fira klart bedriften, vid ett långbord med både mat och vin, var det dags för tävling. I en hinderbana skulle de klättra, åla och gräva sig igenom sand, gå balansgång och slutligen få upp en eld som brann så pass mycket att ett snöre gick av.

Sist i tävlingen kom Rooble Gedi, som då fick lämna tävlingen. Som segrare stod Pål Schakonat och han fick ett minst sagt lyxigt pris. 

Robinson-Karin drack sig full innan tävling – det här behöver hon höra

Pål Schakonat. Foto: TV4

Robinson 2024: Förlåt som fan Marcus, det här blev fel

Pål Schakonat skickade ut Mark Bannon ur Robinson 2024

Som vinnare av tävlingen fick nämligen Pål Schakonat inte bara en immunitet, utan han fick också möjligheten att ta tillbaka Rooble Gedi i tävlingen i utbyte mot att skicka ut någon annan. 

Och utan att tveka gör Pål just det.

– Planeterna var i linje. Demonen Pål har vaknat. Det kan inte bli bättre, säger han i TV4-programmet.

Han väljer sedan att skicka ut Mark Bannon ur Robinson.

– Du har vunnit typ alla självständiga tävlingar. Jag vill inte stå mot dig i en final, förklarar Pål. 

Robinson-Zayera avslöjar: Så är relationen med Lars i dag

Mark Bannon. Foto: TV4

Flera av de andra deltagarna är inte sena med att visa sitt missnöje.

– Han skickar hem Robinsons största hjärta. Jag kan inte köpa det, säger Gustav Jacobson, medan Pelle Flood kallar beslutet för "patetiskt". 

Robinson 2024: Tittarnas knep avslöjar vem som vinner

Robinson-tittarnas kritik: "Orättvisa regler"

Och de medverkande är inte de enda som reagerar kraftigt på Pål Schakonats pris och beslut. När TV4 delade ett inlägg om avsnittet och frågade tittarna vad de tycker om den "chockartade vändningen" rasslade det in kommentarer.

Robinson-Charlottas chock när hon såg programmet: "Så elaka"

Foto: Skärmavbild/Facebook/TV4

Vissa kritiserar dels produktionen för att utskickade deltagare så ofta får återvända, dels Pål och hans sätt att spela. Så här skriver några av dem:

"Roligt med olika twister i Robinson. Men den här gången gjorde teamet bakom programmet bort sig ordentligt. Helt fel att låta Pål få möjligheten att ta tillbaka Rooble. Men jag tror att Mark kommer tillbaka och täpper till truten på Pål."

"Det börjar spåra ur. Har man tagit sig igenom en hinderbana och lyckats få igång eld, ja då har man kämpat sig till att få vara kvar. Att sen en av dessa kämpar blir utbytt mot den som kom sist är bara konstigt och helt orättvist! Man undrar lite vem Robinson är? Inte är det Rooble i alla fall, han fick inte igång någon eld! Jättekonstiga och orättvisa regler!!"

"Det har gått överstyr med att personer som förlorat och åkt ut hela tiden får komma tillbaka och dessutom utan att ens behöva göra ett skit för det. Den där Pål är fruktansvärt störig, otrevligt beteende, riktigt jobbig jäkla typ!!!"

"Robinson börjar spåra ur helt. Skulle mer vara som förr. Har man åkt ut så ska man vara borta. Nu mest rörigt."

"Pål skall röstas bort, är otrevlig."

"Hoppas verkligen att Pål åker ut. Hade varit härligt om någon har immunitetsförgöraren och utnyttjar den mot honom. Tycker definitivt inte om hans sätt."

Robinson-Charlotta om hatet: ”Framställts som en mobbare”

Foto: Skärmavbild/Facebook/TV4

Håller du med om kritiken? Rösta i vår poll nedan!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med kritikerna?
Tack för din röst!