Malin Persson är en del av programledarkvartetten i "Trädgårdstider" på SVT.
Malin Persson är en del av programledarkvartetten i "Trädgårdstider" på SVT. - Foto: Christoffer Lomfors/SVT och Skärmavbild/SVT/Trädgårdstider

Malin Persson avslöjar tuffa utmaningen i Trädgårdstider

Malin Persson, känd från "Trädgårdstider", lyfter teamet framför och bakom programmet som en av de bästa delarna av jobbet. Men det finns också en baksida med inspelningarna, berättar hon för Nyheter24.


I drygt 15 år har "Trädgårdstider" sänts i SVT. Från början var det en kvartett bestående av Gustaf och Marie Mandelmann, Tareq Taylor och Pernilla Månsson Colt som guidade tittarna genom trädgårdsarbete och matlagning. 

Numera, när programmet är inne på sin trettonde säsong, ser programledaruppsättningen annorlunda ut. Endast Månsson Colt är kvar och hon får nu sällskap av John Taylor, Malin Persson och det senaste tillskottet Adam Aamann

För den sistnämnde är det den första säsongen i ordningen och han har snabbt lyckats komma in i gänget.

– Han sprider mycket positivitet, är en hejare på att odla och sen lagar han supergod mat, har Persson tidigare berättat för Nyheter24

LÄS MER: Trädgårdstider-Malins ärliga ord om Adam Aamann

Pernilla Månsson Colt, Malin Persson, Adam Aamann och John Taylor. Foto: Niklas Forshell /SVT

MISSA INTE: Malin Persson avslöjar: Det får du inte se i "Trädgårdstider"

Trädgårdstider-Malin: "Svårast att leverera vårkänsla"

Och faktum är att sammanhållningen under inspelningen av programmet, som varje vecka lockar hundratusentals tittare, är något som Malin Persson lyfter fram när Nyheter24 frågar vad det bästa med jobbet är.

– Det är att få vara utomhus och jobba kreativt tillsammans med vårt fantastiska team, både personerna framför kameran och bakom.

Men det är inte alltid lätt att spela in. 

– Det svåraste är att leverera  ”vårkänsla” i kylan, blåsten och regnet i början av säsongen innan vädret slår om, berättar Persson. 

LÄS MER: Trädgårdstider anmälda: "Många som reagerat starkt"

Malin Persson. Foto: Christoffer Lomfors/SVT

Hur länge pågår inspelningarna av en säsong av ”Trädgårdstider”? 

– Vi börjar inspelningen i början av april och spelar in sista avsnittet i september men vi har sommaruppehåll i hela juli.

MISSA INTE: Malin Perssons ärliga ord om konflikterna i "Trädgårdstider"

/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!