- Foto: SCANPIX

Sacha Baron Cohen stäms på 750 miljoner

Palestinsk affärsman träder fram som den person Cohen benämner som representant för Al-Aqsa-martyrernas brigader i filmen Brüno. "Jag är kristen och en fredsälskande person som avskyr våld", säger mannen.


Sacha Baron Cohen är återigen i skottlinjen på grund av sitt speciella tillvägagångssätt när han gör "dokumentär" humorfilm.

Den här gången är det hans påstådda terroristintervju i senaste filmen Brüno som orsakat rabalder. Och en stämningsansökan på 750 miljoner.

I komedin intervjuar Brüno en man som sägs representera den militanta gruppen Al-Aqsa-martyrernas brigader. Men personen som intervjuas har nu trätt fram och påstår sig vara en kristen palestinsk affärsman från Betlehem.

– Jag är kristen och en fredsälskande person som avskyr våld, säger mannen till BBC.

Därför stämmer han nu Cohen på 110 miljoner dollar. Han stämmer även talkshowvärden David Letterman efter att Cohen där avslöjat att han fruktade för sitt liv när han intervjuade "terroristen".

I Sacha Baron Cohens första succéfilm Borat anklagades han för att ha ljugit för byborna som filmades i den lilla rumänska byn Glod. De trodde att han spelade in en dokumentärfilm, men när de såg filmen chockades de.

- Vi dödar Borat om han kommer tillbaka, kan man se byborna säga i dokumentären: Carmen meets Borat.

Cohen stämdes även då, men vann rättsprocessen som följde.

Cohens påstådda terroristintervju i Brüno:

Carmen meets Borat:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!