Andreas Carlsson följer med från "Idol".
1 av 7
Andreas Carlsson följer med från "Idol".
Ison, från Ison & Fille dyker även han upp i juryn. Tillsammans bildar nu nämnda namn en jury - inte helt olik den som just nu sitter i det liknande underhållningsprogrammet "The Voice".
2 av 7
Ison, från Ison & Fille dyker även han upp i juryn. Tillsammans bildar nu nämnda namn en jury - inte helt olik den som just nu sitter i det liknande underhållningsprogrammet "The Voice". - Foto: Scanpix/Christine Olsson/Kod 10430
Men David är knappast lojal ett program endast, här syns han i "Let's Dance".
3 av 7
Men David är knappast lojal ett program endast, här syns han i "Let's Dance". - Foto: Scanpix/Bertil Ericson/kod 10000
Marie Serneholt som råkade ut för ett schlagerfiasko i helgen kommer dock få ny stjärnglans i och med det nya jobbet som domare.
4 av 7
Marie Serneholt som råkade ut för ett schlagerfiasko i helgen kommer dock få ny stjärnglans i och med det nya jobbet som domare. - Foto: Scanpix/Pontus Lundahl/kod 10050
Sällskap får hon av Orup, en kanske inte helt väntad jurymedlem.
5 av 7
Sällskap får hon av Orup, en kanske inte helt väntad jurymedlem. - Foto: Scanpix/Henrik Montgomery/Kod 10060
Tillsammans med Peter Magnusson var han programledare för den första säsongen av "Idol" i Sverige.
6 av 7
Tillsammans med Peter Magnusson var han programledare för den första säsongen av "Idol" i Sverige.
Humor och blodigt allvar, det är receptet för ett lyckat program, menar David.
7 av 7
Humor och blodigt allvar, det är receptet för ett lyckat program, menar David. - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Hellenius: "Idol" tappade bort sig på vägen

David Hellenius är programledare för talangprogrammet "X factor". Hans knep för att det inte ska sluta som "Idol"? Återinföra humorn.


Trög start för The Voice

TV4:s storsatsning "The Voice" hade premiär 4 januari i år. 830 000 tittare såg det första programmet.

Redan i det följande avsnittet hade tittarsiffran sjunkit till 650 000. På fredagen såg 695 000 personer programmet.

Innan programmet började sändas handlade mycket om likheterna med TV3-satsningen "True Talent", och att TV3:s program kunde vara ett plagiat.

På onsdagen presenterades de fyra jurymedlemmarna av TV4:s nya nöjessatsning "X Factor". Det blir som bekant Marie Serneholt, Orup, Ison Glasgow och Andreas Carlsson som ska coacha varsin grupp talangfulla deltagare.

I spetsen för programmet står David Hellenius, som är mer än sugen på att införa det som enligt honom fattats i bland annat "Idol" - nämligen humorn.

– Det är som med "Let's Dance", det är en danstävling, men det måste vara roligt också. Samma gäller för "X Factor".

– Vi vill vara närvarande, och gå mellan humor och allvar så att det också blir underhållande. Jag kan tycka att "Idol" till slut blev en för allvarlig talangjakt, säger Hellenius till Nyheter24.

Använder sin erfarenhet från Idol

Kanske kan erfarenheten som programledare för den första säsongen av "Idol" hjälpa komikern, programledaren och skådespelaren att göra "X Factor" till en succé.

– När jag och Peter Magnusson körde "Idol" så var det väldigt mycket fokus på att det skulle också vara kul, ett underhållningsprogram för hela familjen.

- Någonstans på vägen tappades det bort. Men det är möjligt att blanda blodigt allvar och tårar med underhållning.

"Alla har en jävla respekt"

Enligt Hellenius lägger man nu ordentligt med krut på att göra "X Factor" till det ultimata underhållningsprogrammet. Med både allvar och humor.

– Jag tror att alla vi som gör det här har en jävla respekt för arbetet. Och alla vill att det ska vara underhållande. Så det gör mig trygg att vi är överens: man ska även skratta under programmet.

Den brittiska versionen har varit en dundersuccé och bland annat har sångerskan Leona Lewis, som samarbetat med svenska Avicii, använd X-factor som en språngbräda.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!