Dansbandskampen har en joker

Jämtlandsbandet fick flest tittarröster och knep sista finalplatsen.


Dansbandet Jannez från Laxsjö i Jämtland blev Tittarnas joker i Dansbandskampens final på lördag.

Efter två dagars röstning på SVT.se stod det klart att tittarna ville ha Jannez som den sjätte och sista finalisten i Dansbandskampen. Jämtlandsbandet vann en säker seger efter att hela 41 000 röster hade räknats in. Två kom Highlights och på tredje plats kom Zlips.

Det var en rörd Jan Oskarsson som fick beskedet av SVT under tisdagen.

- Åhh man är helt skakis, säger Jan. Det känns fantastiskt och vi är så glada. Det var en enorm känsla att få ta emot Strängnäs-publikens jubel och nu får vi chansen att uppleva det igen. Det skall verkligen bli underbart att få vara med i finalen.

Om bandets chanser i finalen säger Jan:

– Jag tror att vi har goda chanser, vi hoppas verkligen att vi kommer att få spela två låtar. Det är det vi siktar på. Det känns dock redan som att vi vunnit en stor seger. Faktumet att det är folket som har röstat fram oss är en seger i sig. Det betyder så mycket för oss. Men vi kommer såklart att ge järnet på lördag.

Men något firande finns det inte tid för just nu.

– Det blir mest till att repa nu, förbereda oss så gott det går och ladda inför lördagen. Sen får vi ta och fira ordentligt i jul, avslutar Jan Oskarsson från Jannez till SVT.se.

De fem övriga banden i lördagens final är sedan tidigare klara Scotts, Larz Kristerz, Bengt Hennings, CC & Lee och Shake.

Jannez på Dansbandsgalan i Västerås:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!