Aboriginer rasar mot Nicole Kidman

Kidman har brutit mot aboriginernas tabu genom att spela på en stockflöjt i teve.


Nicole Kidman är stjärnan i den nya episka-filmen Australia där hon spelar en engelsk aristokrat. Där träffar hon bonden Hugh Jackman som söker fru. Förutom Jackmans och Kidmans kärleksscen får vi även stöta på ett antal färgstarka karaktärer i form av bondfösare och aboriginer.

För att marknadsföra filmen besökte Kidman och Jackman en tysk talkshow i helgen. För att visa sin förståelse för kulturer spelade Kidman på en didgeridoo - ett uråldrigt australiskt instrument.

Nu rasar aborgiener från Australien för denna skymt. Instrumentet får nämligen endast spelas av musikanter av manligt kön rapporterar Daily Star. Aboriginerna menar nu att Kidman har förnedrat deras kultur och fått världen att tro att det skulle vara okej om en kvinna spelade på stockflöjten.

Richard Green som är lärare, skådespelare och aborigin tar till orda:

– Folk komer se Nicole spela och tro att det är helt okej. Det urvattnar vår kultur.

– Jag kan garantera er att hon inte får några mer barn. Det är inte meningen att kvinnor ska spela då det gör dem sterila, säger Richard Green till Daily Star.

Sedan tidigare har kronprinsessan Victoria spelat på detta instrument. Förhoppningsvis kommer det inte att göra Sverige kungahus arvlöst.

Så här låter en Didgeridoo.

Bakom inspelningen av Australia.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!