"Simon är som en bror för mig, vilket kanske känns konstigt när man kollar på scenerna", säger Matilda till Nyheter24
"Simon är som en bror för mig, vilket kanske känns konstigt när man kollar på scenerna", säger Matilda till Nyheter24 - Foto: Nyheter24/Viaplay

Threesome-stjärnan om nakenscenerna: "Det här var det jobbigaste"

Matilda Källström, 26, är en av huvudrollsinnehavarna i Viaplay-serien "Threesome". Allt om den, relationen till motspelaren Simon Lööf och hur det var att skådisdebutera i en roll med flera intimscener, berättar hon i en intervju med Nyheter24.


I Viaplays nya serie "Threesome" får tittarna följa paret Siri och David, som efter en blöt utekväll hamnar i säng med konststudenten Camille.

Vad som kändes som en spännande idé där och då utvecklas till ett svartsjukedrama som får Siri att ifrågasätta sitt förhållande. 

Hennes stora debut

Karaktären David spelas av den före detta proffshockeyspelaren Simon Lööf. 

I rollen som Siri hittar vi Matilda Källström – en 26-årig tjej från Skåne som frilansat som skådespelare sedan 2014. 

– Men det här är verkligen min stora debutroll, vilket känns helt otroligt, säger hon i en intervju med Nyheter24. 

"Det var den jobbigaste delen"

Att spela en roll som innefattar intima scener skulle nog få en del personer avskräckta. Matilda erkänner att även hon var nervös för det innan inspelningarna drog igång.

– Den jobbigaste delen var nog innan vi började spela in, när man hade förväntningar och var rädd för hur det skulle gå till, säger Matilda till Nyheter24 och fortsätter: 

– Men sen när vi väl kom in i processen och jag fick träffa Simon och vi väl började repa så var det en väldigt gedigen process för att få alla att känna sig så bekväma som möjligt. 

Foto: Viaplay

Sexscener med fler än två personer

Som namnet avslöjar så inkluderar serien intima scener med fler än två personer. Men det var inga problem, menar Matilda:

– När det kom in andra skådespelare som jag också har intimscener med, så hade vi redan lagt en så bra grund. Så det var väldigt mycket mer avslappnat än jag trodde att det skulle vara.

Det starka bandet till Simon underlättade också för de pressade situationerna.

– Simon har varit ett jättestort stöd för mig när vi spelade in nere i Malmö. Han är ju som en bror för mig verkligen, vilket kanske känns konstigt när man kollar på scenerna, säger hon till Nyheter24.

Här kan du se Threesome

Det har gått ett år sedan inspelningsperioden – men Matilda och Simon hörs fortfarande regelbundet. De bor i olika städer, men passar på att ses över en öl så fort tillfälle ges.

Är du sugen på att se Threesome? Serien hade premiär den 29 augusti och finns på Viaplay.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!