En kvinna i 40-årsåldern har dött efter att hon blivit påkörd i Göteborg.
En kvinna i 40-årsåldern har dött efter att hon blivit påkörd i Göteborg. - Foto: Genrebild/Janerik Henriksson/TT

Uppgifter: Bröder misstänks ha kört ihjäl sin mamma

En kvinna i 40-årsåldern har dött efter att hon blivit påkörd i Göteborg. Ytterligare en person är allvarligt skadad. Polisen uppger att påkörningen ska ha varit avsiktlig.


På lördagseftermiddagen fick polisen in ett larm om att två personer blivit påkörda av en bil i Lundby på Hisingen i Göteborg.

Båda personerna fördes till sjukhus med allvarliga skador, varav en av dem, en kvinna i 40-årsålder dör senare av sina skador. Läget för den andra personen beskrivs av polisen som allvarligt men stabilt, rapporterar Expressen.

Enligt uppgifter till tidningen ska kvinnan som avlidit vara de misstänkta gärningsmännens mamma. De misstänkta gärningsmännen ska vara bröder.

Ytterligare två personer greps senare under kvällen – det ska vara sönernas farmor och farfar. De är misstänkta på sannolika skäl för grovt skyddande av brottsling.

Polisen: "Påkörda avsiktligen"

Kort efter händelsen misstänkte polisen brott med anledning av de vittnesuppgifter som framkommit i samband med händelsen. 

– Det framkom att de här två personerna har blivit påkörda avsiktligen, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr, till tidningen.

Enligt vittnesuppgifter från platsen sneddade fotgängarna över gatan när de blev påkörda. Personerna ska då flugit högt upp i luften.

Fyra personer anhölls under natten

Under natten till söndagen anhölls de fyra – samtliga på sannolika skäl. Två misstänka för mord och mordförsök och två för grovt skyddande av brottsling - ett brott som kan ge upp till fyra års fängelse.  

Polisen har inlett en särskild händelse med anledning av det misstänkta mordet. 

– Förundersökningsledarna tog beslutet, det frigör resurser. De ville ta det helhetsgreppet på utredningen, säger Jenny Widén, presstalesperson på polisen i region väst till tidningen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är de misstänkta bröder i övre tonåren. De är kända av polisen sedan tidigare och har tidigare dömts för en rad olika brott.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!