Nu har den misstänkte 16-åringen åtalats för grov våldtäkt och sexuellt ofredande.
Nu har den misstänkte 16-åringen åtalats för grov våldtäkt och sexuellt ofredande. - Foto: Johan Nilsson/TT/Bertil Persson/Helsingborgbild/TT

16-årig pojke misstänks ha våldtagit en kvinna i 90-årsåldern

I somras skakades Ed i Dalsland av händelsen där en 16-åring pojke ska ha våldtagit en äldre kvinna i 90-årsåldern och sexuellt ofredat en annan kvinna. Han nekar till samtliga misstankar men bevisningen är stark.


Under måndagen inleddes rättegången mot den 16-årige pojken som är misstänkt för grov våldtäkt och sexuellt ofredande efter en händelse i Ed i Dalsland i somras.

En kvinna i 90-årsåldern hade överfallits och våldtagits i sitt hem medan en annan kvinna utsattes för ett sexuellt ofredande. Dagen efter händelsen greps pojken efter att först ha anhållits i sin frånvaro, rapporterar Expressen.

– Hon är inte bekant med honom men har sett honom där tidigare, säger Daniel Edsbagge, åklagare i målet till tidningen.

Pojken ska ha velat köpa sex

I förhör har kvinnan i 90-årsåldern berättat att hon skulle se efter vem som knackat på dörren, varpå hon senare öppnat dörren för pojken. Pojken ska då ha sagt att han velat köpa sex mot betalning och när kvinnan sa nej våldförde han sig på henne. 

Den 16-åriga pojken ska ha sagt samma sak till den andra kvinnan som han misstänks ha ofredat. 

– Den första åtalspunkten ligger före i tiden, där blev det nej på frågorna, man vet inte varför det blev en andra kontakt där man gick till handling, säger Daniel Edsbagge.

Nu har den misstänkte 16-åringen åtalats för grov våldtäkt och sexuellt ofredande. 

Han häktades efter gripandet men flyttades kort därefter till en låst Sis-institution på grund av sin ringa ålder. Pojken befinner sig fortfarande på boendet.

Pojken nekar till alla misstankar

16-åringen nekar till alla misstankar som riktats mot honom. I förhör ska han ha sagt att han inte minns olika saker men medger att han ska ha hamnat i "något tjafs". På frågan om hur kvinnans DNA hamnat på honom har han svarat: "Han kanske har råkat putta henne om det var hon som han tjafsade med."

Tiden innan brottet hade den misstänkte pojken druckit alkohol. Åklagaren utesluter inte att det påverkat händelseförloppet – men vid ett drogtest var pojken nykter.

– Vi har inte hittat någon plan eller något motiv till varför det blev så här, säger Daniel Edsbagge till tidningen.

Just nu finns det inget annat straff än sluten ungdomsvård som den 16-årige pojken kan dömas till vid en fällande dom.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!