Ung flicka lyckades fota sin misstänkte våldtäktsman. Mannen på bilden är efterlyst av polisen.
Ung flicka lyckades fota sin misstänkte våldtäktsman. Mannen på bilden är efterlyst av polisen. - Foto: Naina Helén Jåma/TT och Efterlyst

Ung flicka fotade sin misstänkte våldtäktsman – mannen är efterlyst

En man våldtog en ung tjej på Södermalm i somras. Flickan lyckades fota sin misstänkte våldtäktsman – och nu efterlyser polisen mannen på bilden.
– Oerhört viktigt att vi får tag på honom, säger Anna Lozano, utredare på polisen till ”Efterlyst”.


Den 21 juli i somras promenerade en ung tjej själv hem längs med Ringvägen på Södermalm, i Stockholm. 

En man kom då fram till henne och frågade om flickan ville ha skjuts. När hon tackade nej och promenerade vidare följde mannen efter henne, enligt programmet "Efterlyst"

Man våldtog ung flicka på Södermalm 

När flickan vände upp på Södermannagatan ska mannen ha tagit ett fast grepp om hennes arm och dragit med sig henne. 

Bredvid ett populärt promenadstråk, i närheten av Skanstullsbron, drog han sedan ner henne till vattnet. 

– Det är en fin sommarkväll, det är många som passerade i området. Folk som är ute och tar en promenad, joggare, kan ha gjort viktiga iakttagelser, säger Anna Lozano, utredare på polisen, till ”Efterlyst”.

Enligt den unga flickan ska mannen ha hittat till den avskilda platsen enkelt, som att han hade bra koll på var den låg. Där ska mannen ha våldtagit tjejen. 

Tog bild på våldtäktsmannen

Den unga flickan letade efter någon som kunde hjälpa henne när mannen hade försvunnit. Vid restaurangbåten Thaibåten på Södermalm hittade hon två personer som kunde larma polisen. 

Den misstänkta våldtäktsmannen gick då förbi och flickan kunde peka ut honom. Personerna som hade hjälpt till att larma polisen började jaga mannen, men tappade honom vid Ringvägen. 

Sedan dess har mannen gått fri. 

– Det är oerhört viktigt att vi får tag på honom, så han inte utsätter någon annan för något liknande, säger Anna Lozano till programmet. 

Flickan lyckades ta en bild på mannen med sin mobil. Polisen har gått ut med bilden, i hopp om att hitta mannen. De bedömer att han kan begå fler brott och övergrepp. 

Bilden som den unga flickan tog på misstänkte våldtäktsmannen. Foto: Efterlyst

Polisen efterlyser mannen 

Han beskrivs vara mellan 25-35 år gammal, cirka 175 centimeter lång, en smal/normal kroppsbyggnad, kortsnaggat brunt hår och lite skägg eller skäggstubb.

Vid brottstillfället hade han på sig mörka byxor, vitt linne eller t-shirt och en huvtröja som troligtvis var grå och någon form av keps. Mannen talade med en brytning. 

Efterlyst går att se torsdagar på Viaplay och TV3.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!