Mannen har skrivit en lista på saker han önskar få köpa och göra.
Mannen önskar få permission och har skrivit en önskelista om vad han vill göra. - Foto: Ørn E. Borgen/NTB/Bertil Ericson/TT

Livstidsdömd mördare ville shoppa och äta hamburgare – får avslag

En livstidsdömd mördare som 2016 sköt en 42-årig trebarnspappa till döds i Västerås önskar få permission för att bland annat äta hamburgare. Mannen får däremot avslag då kriminalvårdarna anser att risken att han rymmer är hög.


Det var i december 2016 som en 42-årig man sköts till döds i en lägenhet på Skallbergsgatan i Västerås. Tingsrätten skrev då i sin dom att det rörde sig om en "regelrätt avrättning" och att det även fanns avsevärd fara att mannens barn kunde ha dött. Mannen som sköt var en van skytt, skriver Aftonbladet.

I början av 2019 dömdes skytten, en 36-årig man, för mord och för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. Tingsrätten fastställde sedan livstidsfängelse för mordet på den 42-årige mannen.

Även mannens änka, som i tingsrätten dömdes för medhjälp till mord, frikändes av hovrätten.

Mannen har misskött sig i fängelset 23 gånger

Nu vill den livstidsdömde, i dag 39-årige mannen, få permission för att äta hamburgare och shoppa. Mannen har däremot fått avslag eftersom kriminalvårdarna anser att risken att han rymmer eller fritas är hög, rapporterar P4 Västmanland.

Dessutom har mannen misskött sig i fängelset 23 gånger, skriver Kriminalvården i avslaget. Han har bland annat brukat våld och hot mot personal och en annan fånge.

I sin ansökan om lufthålspermission skrev den 39-åriga mannen att han ville: "köpa skor, strumpor, tidningar, vitaminer, vattenflaskor, hud-och hårvårdsprodukter och äta hamburgare."

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!