Mannen som är i 40-års åldern avled av sina skador.
Mannen som är i 40-års åldern avled av sina skador. - Foto: Johan Nilsson/TT

Man död - blev fastklämd mellan timmerbil och tåg

En man i 40-årsåldern omkom i samband med en olycka mellan en timmerbil och ett tåg i Varbergs kommun under onsdagen. Polisen meddelar att det än är oklart hur olyckan kunde inträffa.


Under onsdagen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till platsen vid 13-tiden.

— Det är en arbetsplatsolycka och en person har blivit klämd mellan ett lok och en timmerbil. Personen ska vara vid liv men ej vid medvetande, sade Johan Wallin, inre befäl hos räddningstjänsten i Halland under onsdagsförmiddagen till Hallands Nyheter.

Det skickades även specialenheter från Storgöteborgs räddningstjänst för att lyfta bort tåget. Vid 14-tiden arbetades det fortfarande med att få loss personen.

Oklart hur olyckan kunde inträffa

Olyckan inträffade på ett stickspår och ska således inte ha påverkat den ordinarie tågtrafiken till och från Varberg, skriver Göteborgs-Posten.

Mannen skadades allvarligt i samband med olyckan och under onsdagseftermiddagen kunde polisen bekräfta att mannen i 40-årsåldern avlidit av sina skador. 

Det är i än så länge oklart hur olyckan kunde inträffa, skriver polisen på sin hemsida.

Flera personer ska ha befunnit sig på platsen när olyckan skedde och enligt polisen finns det eventuellt flera vittnen till den. Anhöriga har underrättats.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!