Johan chockerades av kycklingburgarens skira, rosa kött.
Johan chockerades av kycklingburgarens skira, rosa kött. - Foto: Privat/Nina Varumo/SVD/SCANPIX/TT

Johan tog ett bett i Max-burgaren och chockerades av innehållet: "Förbannad"

Det var när Johan handlat med sig hämtmat från en Max-restaurang som han såg fram emot en god måltid hemma. Men några tuggor in i kycklingburgaren chockerades han av det till synes inte välstekta köttet.


Det som skulle bli en god måltid slutade i total ilska och besvikelse. Efter några tuggor in i den snabblagade kycklingburgaren såg Johan burgarens skära färg och befarade att han fått rått kött och att han skulle bli sjuk.

Farhågorna om att burgaren möjligen i stället tillagats för fort skrämde honom.

"Detta är det värsta jag varit med om, hur kan detta uppstå? Jag är så otroligt förbannad. Ska man behöva få salmonella för att en av Sveriges största restauranger inte kan hantera kyckling?!", skriver Johan i ett privatmeddelande till matjättens kundtjänst som Nyheter24 tagit del av.

Köttet ska ha påverkats av marinaden

Direkt efter att Johan sett det inte så aptitliga köttet kontaktade han hamburgarkedjans kundtjänst. Men efter flera kontaktförsök med Max och lång svarstid däremellan menar Johan att hans ärende om vad han faktiskt ätit, rått kött eller inte, blivit förbisett. 

I ett mejl från Max till Johan menar man att de "haft problem hos leverantören där färgen på köttet har påverkats kraftigt av marinaden, som innehåller röd jalapéno".

Anställda har påpekat om det rosa köttet

Ansvarig kundkontakt skriver att även flera anställda har sett det rosa köttet och upplevt att kycklingburgaren inte är tillagad. Men i stället menar man att burgaren inte ska vara rå eftersom kycklingen friteras innan serveringen, vilket innebär att köttet blir genomstekt.

— Det vi kan informera om är att all kyckling som Max serverar är fullt tillagad till över 80 grader redan hos leverantör och kontroller görs regelbundet. På våra restauranger tillagas sedan kycklingen till en kärntemperatur om minst 72 grader, skriver en presskontakt på Max till Nyheter24.

Johans kycklingburgare. Foto: Privat

Johan heter egentligen något annat.

Max
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!