Mannen gick bärsärkagång och skrämde sina grannar.
Mannen gick bärsärkagång och skrämde sina grannar. - Foto: Johan Nilsson/Fredrik Persson

"Macheteman" satte skräck i sina grannar – dök upp med kniv i domstolen

Efter en lång tid i rädsla för mannen flyttade två grannar ut från bostadshuset. Då hade redan hunnit samlat på sig 38 punkter i belastningsregistret.


Det var i oktober förra året som mannen kom till Falu tingsrätt för att medverka på ett sammanträde i hyresnämnden efter att hans hyresvärd sagt upp kontraktet, skriver Hem och Hyra.

Men på väg till domstolen visade det sig att han bar en kniv – och kommer nu åtalas för brott mot knivlagen.

– Jag är ingen expert på knivar, men jag skulle nog säga att kniven som han hade kan användas i arbete. Och den är ganska liten. Men han är fortfarande misstänkt för brott och det är upp till domstolen att avgöra om han har en godtagbar ursäkt eller inte, kommenterar polisens förundersökningsledare Elin Mehlin till tidningen.

Mannen har dömts flera gånger för bland annat ofredanden, misshandel och hot. Sammanlagt förekommer han på 38 punkter i belastningsregistret.

Mannen gick bärsärkagång

Fastän mannen kom med kniv till förhandlingarna skedde inget dramatiskt. Men däremot var fallet dramatiskt i juni förra året skriver tidningen. Mannen ska då ha hotat en vaktmästare på fastighetsbolaget han hyrde av. Han ilsknade även till rejält när vaktmästaren ska ha lagt in skräp i hans lägenhet som tidigare stått utanför bostaden.

Mannen ska sedan gått bärsärkagång och förstört det mesta som går att förstöra i sin lägenhet. Han krossade sedan två fönster på en nyrenoverad lägenhet i ett närliggande hus.

Samma kväll påstås han även ha lämnat både ugnen igång och luckan öppen, med syfte att bränna ned lägenheten enligt värden.

Buskörde med bil – lät som en stridsvagn

Mannen ska även tidigare ha backat på en kvinna vid bostadens parkering. Han har också "buskört" vid parkeringen, varpå grannar tycker att ljudet låtit som att det kom från en stridsvagn. Det kunde pågå vid olika tidpunkter på dynget, även på kvällar och nätter.

En granne ska även ha berättat att en av hans tavlor ramlat ned från väggen på grund av den höga musiken som spelades när mannen hade en av många vilda fester. Minst två grannar ska ha flyttat på grund av mannen, enligt uppgifter till tidningen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!