- Foto: Marion Curtis/AP/Ted Shaffrey/AP

Underklädesjätten Victoria's Secret går i graven – förlorade 310 miljoner på fem år

En epok går i graven. Underklädesjätten Victoria's Secret i Sverige meddelar under torsdagen att de inte kan betala sina skulder i tid och begärt sig i konkurs.


Victoria's Secret är en amerikansk underklädeskedja som startade i Kalifornien i slutet av 70-talet. Många känner igen märket för dess världskända årliga modeshower med supermodeller iklädda änglavingar och drömlika kreationer som tar över catwalken.

Underklädeskedjan öppnades 2016 i Nordstan, Göteborg, med ett stort utbud bestående av färggranna underkläder, skönhetsprodukter och accessoarer. 

Victoria's Secret under "konkursboets hatt"

Det är bolaget själva, Amarla Retail SA, som begärt sig i konkurs. I handlingar till tingsrätten framgår det att underklädesjätten inte kan betala sina skulder i tid och att detta inte är något tillfälligt. Butikerna i Mall of Scandinavia, Gallerian i Stockholm och Femman i Göteborg hålls öppet ett tag till, skriver Ehandel.

– I stunden är planen att försöka hålla butikerna öppna och upprätthålla försäljningen som innan, men nu under mitt och konkursboets hatt, säger Lars Lundberg, konkursförvaltare på 7Wise Advokatbyrå, till nyhetssajten.

Victoria's Secrets miljonförlust

Bolaget har dragit med förlustsiffror genom åren. Under 2019 omsatte bolaget 55 miljoner kronor, men gick back hela 161 miljoner. Under 2020 förbättrades däremot den bilden med en försäljning på 76 miljoner och en förlust på 52 miljoner.

Victoria's Secret är känd för sina årliga modeshower. Foto: Evan Agostini/AP
/
BH
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!