Läraren ska ha tejpat de elever denne ansett varit stökiga.
Läraren ska ha tejpat de elever denne ansett varit stökiga. - Foto: Erik Mårtensson/Pexels

Lärare tejpade elevernas munnar och slog dem med toffel: "På skämt..."

En lärare på en av Gotlands skolor ska ha tejpat stökiga elevers händer och munnar. Enligt flera föräldrar som varit i kontakt med HelaGotland ska de ha hänt flera gånger – nu har rektorn stängt av läraren.


På en skola på Gotland ska en extra resurs som även fick hoppa in som ordinarie lärare ha hotat att tejpa munnar och händer på de elever som var stökiga. Det skriver HelaGotland som pratat med två anonyma föräldrar som hört av sig till tidningen.

– Vår son kom hem en dag och vi frågade om han hade haft det bra i skolan? Ja, svarade han, men vi blev tejpade i dag. Vad sa du, undrade jag, det lät ju lite konstigt, berättar en av föräldrarna till tidningen.

Läraren brukade "toffla" eleverna

Hoten ska enligt källor till tidningen ha förverkligats. Till tidningen ska en föräldrar ha sagt att läraren till och med bett andra elever hjälpa till med tejpandet. Föräldrarna ska även ha fått reda på att läraren ska "tofflat" eleverna.

– Jag visste inte ens vad det var, så jag fick googla. Det är tydligen att man slår någon med en toffel, eller slänger den efter någon. Det har hänt ganska många gånger, säger en förälder.

Läraren tvingade elev in i rum

Flera föräldrar ska ha framfört klagomål kring extraresursens "pedagogik" samt även ha försökt byta skola. Enligt uppgifter till GT ska den anställde under skoldagen även ha tvingat in den berörda eleven i ett rum på ett sätt som uppfattades hotfullt.

– Han sa att min son måste förstå att det här var på skämt och släppte inte ut honom förrän han sa ja. Vi har sagt till skolan att de inte får ta in vårt barn i ett enskilt rum utan att någon målsman finns med.

Till slut ska flera föräldrar ha gått till skolans högsta ledning, som nu valt att stänga av den anställda. Berörd rektor vill inte säga något, med hänvisning till att beslutet tagits högre upp.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!