Efter elva månader på sjukhus avled kvinnan.
Efter elva månader på sjukhus avled kvinnan. - Foto: Gorm Kallestad/NTB/Unsplash

Rullstolsburna Gaby, 25, avled efter fall från flygplanet: "Tungt hjärta"

Gabrielle Assouline, 25, blev förlamad efter att ha ramlat av sin rullstol när hon skulle gå ombord på ett flyg i USA. Nu stämmer familjen flygbolaget för att skipa rättvisa för sin dotter.


Gaby Assouline, 25, avled elva månader efter att ha fallit från sin rullstol när hon gick ombord på ett Southwest Airlines-plan från Fort Lauderdales flygplats i USA i februari 2022.

Gaby Assoulines familj som pratat med Dailymail menar att hennes rullstol körde på en korsning i bron till flygplanet, varpå hon kastades från stolen och landade på hennes huvud.

I fallet skadades hennes nacke och ryggmärg, vilket gjorde att hon blev förlamad från nacken och nedåt. Hon tappade även talförmågan.

Familjen stämmer flygbolaget

I en stämningsansökan som lämnades in till flygbolaget i mars 2022 hävdade familjen att Southwest Airlines  agerat slarvigt som vägrade att ge sin dotter ordentlig hjälp när de gick ombord på planet.

Flygbolaget tog upp Assoulines död och ska i ett uttalande ha sagt: "Southwest erbjuder sina uppriktiga kondoleanser till Assoulines familj, vänner och alla vars liv hon berörde. Vi har ett mer än 51-årigt engagemang för att ta hand om våra människor och kunder och förblir engagerade i de inblandade parterna".

Men efter elva månader som kvinnan tillbringat på sjukhus, avled hon efter att ha kämpat sig igenom dagarna och hoppats att hon en dag skulle få lämna sjukhuset.

– Det är med tungt hjärta och djup sorg som vi tillkännager vår värdefulla dotter och syster Gabrielles bortgång söndagen den 22 januari, säger familjen till sajten.

/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!