Städexpertens bästa tips: Oväntade medlet som gör ditt badrum skinande rent
Auri Katariina Kananens största passion i livet är att städa och hjälpa andra. - Foto: Privata bilder/Auri Katariina Kananen

Städexpertens bästa tips: Oväntade medlet som gör ditt badrum skinande rent

Med över nio miljoner följare på Tiktok får följare ta del av när Auri Katariina Kananen tacklar de stökigaste och smutsigaste hemmen. Nu delar städexperten med sig av sina bästa städtips till Nyheter24.


Att städa är något som många hatar att göra. En vardagssyssla som inte är den roligaste. Tvärtom är det dock för Auri Katariina Kananen, 29, där hennes största passion är just städning.

Auri Katariina Kananen från Tammerfors, Finland, har snabbt blivit viral på plattformen Tiktok med hennes minst sagt unika städvideos. Med över 9 miljoner följare får tittarna följa hur Auri tar sig an hem som totalt raserat. 

"Mögel, råttor och sopor"

I hennes videos ser man hem som är riktigt nedskräpade och smutsiga. Det är inte ovanligt att hon hittat små lurviga varelser som gömt sig under gamla matkartonger. Mögel och golv täckta av sopor och gamla matrester tillhör vardagen. 

Utöver den stora passionen för städning som växte fram under Auris tid som student, har hon även en stor passion för att hjälpa människor.

Hjälper folk med psykisk ohälsa

– Jag jobbade tidigare på en självmordslinje. Jag ville hjälpa folk med psykisk ohälsa. 

Detta är också enligt Auri den största anledningen till att folks hem slutar i rent av kaos. Psykisk ohälsa av olika slag är en stor faktor till att människor tillslut inte klarar av att ta hand om sina hem. 

Nu avslöjar Auri Katariina Kananen sina tre bästa städtips för Nyheter24. 

"Håll det organiserat"

Auris första tips är rätt simpelt men något som faktiskt gör otroligt stor skillnad. 

– Ha inte för mycket saker hemma. Desto mer saker du har, desto svårare blir det att städa, säger hon till Nyheter24 och fortsätter:

– Om bord och köksbänkar är fyllda med saker blir det lättare smutsigt. Håll det organiserat, då kommer det bli enklare att hålla det rent och städat. 

"Köksrengöring i badrummet"

Hennes andra tips är att använda köksrengöring i... badrummet. Varför kan man undra? Jo, för köksrengöring är effektivt mot fett. Och enligt Auri, är det just det som gör badrummet smutsigt.

– Man har en hel del fett som sätter sig på ytorna i badrummet. Fettet kommer från tvål, shampo och även från vår egen hud, säger Auri och tillägger:

– Och det fungerar! Det gör verkligen under och badrummet blir skinande rent.

Så blir ugnen skinande ren igen

Städexpertens sista och bästa tips gäller ugnen och hur man får borta alla gamla matrester och fläckar som blivit kvar.

Många kan nog känna igen sig i att ugnen inte är den roligaste att städa, och verkligen inte den enklaste heller. Som tur behöver det inte vara så komplicerat och svårt som många tror. 

– Använd ugnsrengöring med diskmedel och täck hela ytan med det. Därefter, lägg på papper på medlet och lämna det över natten. Nästa dag krävs det bara att man skrapar lite och då faller allt bort super enkelt, eftersom alla fläckar har smält över natten. Perfekt va? 

Här under kan du se mer exakt hur du kan få din ugn att se splitter ny ut igen. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!