Nedan l listar Nyheter24 fem köksredskap som kommer förändra din matlagning
Nedan l listar Nyheter24 fem köksredskap som kommer förändra din matlagning - Foto: Pexels

5 köksredskap du inte visste att du behövde

Nedan listar Nyheter24 fem stycken köksredskap som du inte visste att du behövde och som kommer förändra din matlagning för alltid. Redskapen ska både underlätta för dig och vara väldigt lätta att använda.


Det finns en mängd köksredskap som alla har olika funktioner och syften och det kan ibland vara svårt att veta vad de ens är tänkta för.

Något de alltid har gemensamt är att underlätta matlagningen för oss, så vi sparar både tid och strul i köket och kan laga mat som en riktigt kock. 

Nedan listar Nyheter24 fem stycken köksredskap som du inte visste att du behövde och vad du använder dem till. 

Sushi Bazooka

Det första köksredskapet du inte visste att du behövde där hemma är "sushi bazookan". Köksredskapet är ett plastverktyg som ser ut som en bazooka.

Man öppnar upp sin bazooka och fyller den med ris och andra godsaker som man vill ha i sina sushi. När bazookan är fylld stänger man den och skjuter ut sin egen sushirulle. Ett enkelt och idiotsäkert sätt att laka perfekta maki varje gång.

Örtsaxen

Örtsaxen är ett perfekt köksredskap som du aldrig kommer att ångra att du köpte. Det är en sax med fem blad som du ska kunna klippa dina färska örter och kryddor med.

Saxen är till exempel perfekt att klippa gräslök och färsk chili med, men även andra färska örter. Bitarna blir exakt lika stora och i perfekt storlek varje gång.

Våffeljärn

Många har säkert ett våffeljärn hemma, men använder det endast till våfflor. Faktum är att våffeljärnet är ett mångsidigt köksredskap som du kan laga flera rätter i.

Avokadoskäraren

Avokadoskäraren är ett perfekt köksredskap för dig som vill underlätta processen med att skiva avokado.

Med detta redskap kan du på ett lätt och smidigt sätt både skära upp avokadon, ta ut kärnan och sedan gröpa ur den och skiva den till lika stor perfekta bitar.

Det går otroligt fort och är jättesmidigt eftersom du endast måste använda ett redskap för hela processen.

Självvispande vispen

Den sälvvispande vispen är en perfekt visp för den som lagar såser eller grytor som ska stå och puttra under en längre tid på spisen.

Man säger åt vispen hur mycket den ska vispa, sedan startar man den, sticker ned den i sin sås eller gryta och låter den jobba. 

På så sätt är man garanterad god mat som inte bränts vid på botten av kastrullen. 

Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!