Jan Emanuel reste med Ryan Air, trots resebyråns varning.
Jan Emanuel reste med Ryan Air, trots resebyråns varning. - Foto: Bertil Ericson/TT, Johan Nilsson/TT

Jan Emanuels hårda känga till flygbolaget: "Förnedrad"

Jan Emanuels resa till Spanien blev inte riktigt som han tänkt sig. Nu skickar han en syrlig pik till flygbolaget Ryanair...


Den före detta politikern och numera företagaren Jan Emanuel Johansson befinner sig för tillfället i Spanien.

Men resan dit var inte det lättaste.

Jan Emanuel om resan med Ryan Air

Problemen började redan vid incheckningen på flygbolaget Ryanairs hemsida. I ett inlägg på Facebook berättar Jan Emanuel att det inte gick att checka in, varpå personalen på Arlanda ber honom gå till Aviator vid terminal fem.

"De informerar att jag måste betala för att jag är sen med incheckning. Men det kan jag inte göra där, utan på terminal 4. Självfallet på ett otrevligt och nedlåtande sätt som säger att det måste jag ju begripa att det är på det självklara sättet", skriver Jan Emanuel.

"Helt meningslöst"

Väl framme vid terminal fyra meddelar personalen att det skett ett missförstånd, så han får ta sitt pick och pack tillbaka till terminal fem. Jan Emanuel slipper dock det för en summa pengar, men måste gå till bagageinlämningen för att hämta ett betalningsbevis som han sedan ska visa upp vid incheckning eftersom de inte hade någon skrivare på Aviator.

"När jag kommer till bagageinlämningen säger dem att jag inte betalat. Efter tio minuter så hittar dem mig och jag får pappret/intyget så jag kan springa tillbaka till femman. Då jag köpt ”Priority”-biljett få jag gå in först vid gaten. Men bara fram till en låst dörr. Efter en tid när de släppt igenom alla och det är sjukt trångt (dvs helt meningslöst med Priority) så öppnar en personal dörren."

Som priority får Jan Emanuel gå först, men kommer inte längre än till ett rep. Då det är utomhus står han i kylan i 15 minuter. Då har resterande passagerare hunnit ställa sig bakom honom. Till slut får Jan Emanuel kliva på.

Resebyrån varnade Jan Emanuel

I två stycken sammanfattar Jan Emanuel sin upplevelse, och passar på att kasta en känga mot flygbolagspersonalen på Arlanda:

"De måste ha ansträngt sig för att finna så otrevlig personal som Ryanair har på Arlanda. De på Aviator var otrevliga, men de i bagageinlämningen var på en ny nivå. Ett tag trodde jag det var dolda kameran för att de var så overkligt osköna", skriver han och tillägger:

"Det var lärorikt. Resebyrån varnade mig, men jag ville testa. Vänner sa att Ryanair var sjukt dåliga. Jag tänkte, så dåliga kan de väl ändå inte vara. De var mycket sämre än så."

Jan Emanuels sista råd?

"Åk aldrig, såsom i aldrig någonsin med Ryanair."

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!