Detta är en genrebild och har inget med listan på världens bästa stränder att göra
Detta är en genrebild och har inget med listan på världens bästa stränder att göra - Foto: Pexels

LISTA: Här är världens bästa stränder 2023

TripAdvisor har släppt sin årliga lista över världens bästa stränder. Med på årets lista finns tre europeiska stränder.


Varje år släpper resesidan TripAdvisor en lista på världens bästa stränder. Nu har listan över världens bästa stränder för 2023 kommit, vilket CNN var först att rapportera om.

Att ta sig till världens bästa stränder i år kommer inte alltid bli lätt. En av stränderna på listan går endast att komma åt med båt, eller med stegar som går ner för höga klippor.

En annan av världens topp tio bästa stränder i år kan endast besökas med båt eller flygplan, då den ligger på en ö. Att vissa av stränderna kan vara knepiga att ta sig till menar folk som varit där inte gör något, då det ska vara värt det när man väl är där.

Så skapas listan med världens bästa stränder

Listan på världens bästa stränder 2023 är skapad genom miljoner av recensioner på TripAdvisor av människor som besökt stränderna under år 2022.

TripAdvisor tittar sedan på alla på recensionerna så de håller en viss kvalitet, för att kunna skapa en trovärdig lista. På årets lista finns i år en amerikansk strand och tre europeiska stränder, skriver CNN på sin hemsida.

Världens tio bästa stränder 2023 – enligt TripAdvisor

1. Sancho Beach i Brasilien

2. Eagle Beach i Aruba

3. Cable Beach i Australien

4. Reynisfjara Beach på Island

5. Grace Bay Beach på den brittiska utomeuropeiska ön Turks and Caicos

6. Praia da Falésia i Portugal

7. Radhanagar Beach i Indien

8. Rabbit Beach i Italien 

9. Varadero Beach i Kuba

10. Kaanapali Beach i USA

Bästa stranden i Portugal: Praia da Falésia

Stranden tillhör en sex kilometer lång strandsträcka och har gyllene sand. Vattnet är klarblått och hela stranden kantas av klippor i en sten som skiftar åt orange.

Bästa stranden på Island: Reynisfjara Beach

Stranden har svart sand och stora klippblock mitt i vattnet. Det är ofta mycket vågor på stranden, så att bada här är förenat med livsfara. Stranden är sevärd, trots att det inte går att bada, då den är väldigt speciell. Scener ur serien Game of Thrones har filmats på Reynisfjara.

Bästa stranden i Italien: Rabbit Beach

Stranden är en charmig strand på Sicilien i Italien, den var tidigare bebodd av mycket kaniner och därav dess engelska namn. Stranden kan även kallas för Conigli Island. Vattnet ska vara helt turkost och sanden vit på Rabbit Beach.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!