Bilden är endast en genrebild och har inget med texten att göra
Bilden är endast en genrebild och har inget med texten att göra - Foto: Johan Nilsson/TT/Pexels

Lärare våldtog och ofredade elever – kan bli av med sin lärarlegitimation

Läraren som i november förra året dömdes till 4,5 års fängelse för våldtäkt och över 20 fall av sexuella ofredanden mot barn kan nu få sin lärarlegitimation indragen.


I november förra året så dömdes en lärare till 4,5 års fängelse, för våldtäkt och för över 20 fall av sexuella ofredanden mot barn. Nu kan läraren bli av med sin lärarlegitimation, vilket Göteborgs-Posten var först att rapportera om.

Nyheter24 har tidigare skrivit om läraren som våldtog och ofredade barn. Barnen var elever på en låg- och mellanstadieskola i Borås och uppgav under våren 2021 att läraren i 25-årsåldern hade utsatt dem för sexuella ofredanden. 

I samband med polisutredningen klev fler elever fram och vittnade om övergrepp. Övergreppen utfördes av läraren på den skola han jobbade på. Nu sitter läraren i fängelse och kan nu även bli av med sin lärarlegitimation.

Skolinspektionen vill att lärarens lärarlegitimation dras in

Skolinspektionen har skickat in ett yrkande till Lärarnas ansvarsnämnd och begärt att lärarens lärarlegitimation ska dras in, skriver Göteborgs-Posten.

”Brotten är att betrakta som allvarliga och gör att lärarens lämplighet kan sättas i fråga. Skolinspektionen yrkar därför att lärarens legitimation ska återkallas”, skriver myndigheten i yrkandet.

Läraren är dömd för följande brott:

• 21 fall av sexuellt ofredande

• Två fall grovt sexuellt övergrepp mot barn

• Ett fall av våldtäkt mot barn

• Två fall av kränkande fotografering

• Ett fall av misshandel och två fall av ringa misshandel

• Ett fall av barnpornografibrott

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!