En trend har blivit viral på sociala medier. Baksidan är dock att många verkar tro att de får i sig plast
En trend har blivit viral på sociala medier. Baksidan är dock att många verkar tro att de får i sig plast - Foto: Pontus Lundahl/TT & Stella pictures

Nytt godissnack skapar rädsla: "Kommer jag att klara mig?"

En ny trend har fått folk att tro att de fått i sig plast efter att ha ätit fryst kolagodis med glass. Nu har företaget bakom godiset gått ut och berättat hur det ligger till.


Det som är synonymt med sociala medier-plattformen Tiktok är att nya trender tar fart och sprider sig på kort tid.

Glass och Fruit roll-up trendar på Tiktok

Trenden kallas ”ice cream in a fruit roll-up” och går ut på att du lägger glass i kolagodisen fruit roll-up och lägger den i frysen. På så sätt skapar du ett knastrande tilltugg. 

Flera videos är virala och har miljontals visningar.

Det som nu gjort att den virala trenden fått en vändning är att runt kolagodisen Fruit roll-up finns ett tung lager av plast som en del som testar trenden nu räds för att de har fått i sig plasten, något som Insider har skrivit om. 

En som har spelat in en video och testar trenden "på rätt sätt", det vill säga utan att få i sig plast är @sydwingold som har över 5 miljoner visningar på sin video. 

Det går inte att frysa plasten

På flera forum uttrycker nu människor en oro för att ha fått i sig plast. 

Jag åt precis en fruit rollup med plast, kommer jag att klara mig?”, skriver en på forumet Reddit. 

Foto: Skärmavbild Reddit

En annan oroar sig för sin bror.

Min bror åt precis en fruit roll-up av misstag, vad ska jag göra?”

Foto: Skärmavbild Reddit

Nu har godisvarumärket själva publicerat en video på Tiktok där de visar att det finns plast runt godiset, men som inte går att bita igenom eller frysa. 

Det har fått många att tro att de som påstår sig ha ätit plast helt enkelt inte har gjort det. Insider skriver att många verkar tro att folk endast låtsas ha ätit plast för att få ett fler tittare. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!